Jeg har de siste åra drevet med å redde/hjelpe katter, påkjørte, forlatte, ville etc. "Noen" må gjøre noe skriver folk, og denne "noen" har blitt meg, av en eller annen grunn. Jeg er glad for å hjelpe, men jeg er kun ett menneske. Siste året har jeg sagt jeg har inntaksstopp. Hos meg er det fullt. Likevel, det er mange katter her ute som sliter.

En skulle tro at på et lite sted som Aukra, så er det enkelt å ta vare på katten sin? Likevel, det dukker stadig opp katter «uten» eier. Voksne og kattunger. «Ingen» vet hvor de hører til.

Enkelte blir krenket når jeg nevner kastrerering. Ofte irriterte. Ofte viser det seg at flere ikke ønsker å kastrere dyra sine fordi de ønsker kattunger, eller ikke vil ta kostnaden med å kastrere. Det er jo bare å gi bort kattunger.

Mange organisasjoner, og frivillige jobber med dyr, natt og dag. De er ute i all slags vær, for å redde dyr som andre er likegyldige til. De møter mange skjebner. De får lite støtte fra stat og kommuner, dessverre.

Selv har jeg "husa fulle", av katter, som ingen savner. Jeg har personlig blitt beskyldt for å kidnappe katter osv. Men de fleste er takknemlige for jobben jeg gjør. Bare så det er sagt. Jeg har ett inderlig ønske. Kastrerer kattene deres. Ikke la kattemor få kull etter kull, de er ofte utslitte og syke. Kastrer hannkattene også.

Organisasjonene er fulle av katter som trenger nye hjem. Kanskje barna dine kan besøke slike steder, isteden for å ale opp flere katter? Bare ett tips. Og savner du katten din? Spør naboer, del bilde på butikker, legg ut savnet melding på Facebook .

Aud Wally Berg Foto: Privat

De fleste gjør dette, men dessverre er det steder som aler opp katter, og ikke har kontroll på hvor mange de har, eller hvor de blir av.  Slikt blir det problemer av. En evig ond sirkel.

Jeg har fanget mange «ville» redde katter, med store skader.  Sår, tannverk og smerter. Det røyner på å se slik elendighet.  Det er tungt å stå i det. Mange har blitt avlivet pga sykdom. Mange har aldri vært meldt savnet. Det skjer og at folk dumper katter, et annet sted en der de kommer fra. Dette vet vi som jobber med katter til daglig.

Hva kan vi gjøre for å gi kattene verdi? I gamle dager ble kattene avlivet når de ble for mange, de hadde ikke de ressursene vi har i dag. Og det er forståelig nok. Men i dag, i 2023, har vi all mulighet til å få hjelp.  Det er ikke nødvendig å skyte/avlive en eneste katt. Vi kan stoppe det før det kommer dit.

Jeg kan ikke si det nok: kastrer kattene deres.

Ikke slipp ut ukastrerte katter, de kan fort bli drektig og i veldig ung alder.

Men,nå må jeg ned å "prate" med siste tilskudd i gjengen, en halvvill kattunge som ingen har savnet. Ennå. Ja, jeg vet jeg sa jeg har inntaksstopp, men jeg kunne ikke si nei til en kattunge i dette været. Det har vært observert døde katter i samme område. Dessverre. Er det en er det ofte flere.

Så folkens, vær så snill kastrer kattene, slik at jeg blir arbeidsledig. Det er mitt inderligste ønske.

Vil du bidra til at nykatten får nytt hjem, og blir kastrert og vaksiner etc, så blir det organisert en spleis i nærmeste fremtid. For jeg trenger hjelp. Snart skal den til dyrlege for helsesjekk.

La oss håpe kattungen ikke er en drektig hunnkatt. La oss inderlig håpe det. Samtidig vil jeg takke alle som har donert pengegaver tidligere, fisk, tepper, kattemat, sand osv. Det kommer utrolig godt med. Tusen takk.

Aud Wally Berg, Gossen, "crazy catlady"

Ps. vi trenger flere som engasjerer seg.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal