Når ein les i fredagens Romsdals Budstikke at PPT tjenesten i Molde har fått inn 1000 NYE saker dette skoleåret kan man virkelig begynne å lure på hva som er den nye normalen… Det er 3698 elever i Grunnskolen… Noen har vel vært under utredning før dette skoleåret også og går fremdeles i grunnskolen? Så da må det begynne å nærme seg en rimelig høy andel elever som ikke tilfredsstiller «normalkravet» i Molde skolen?

På RB nett samme dag leser man at hovedtillitsvalgt for lærerne i utdanningsforbundet i Molde er bekymret, og at skoletjenestene nærmer seg smertegrensen..

Men tror man at politikerne i Molde tar dette innover seg, og bevilger penger til skole?

Når man kan lese på RB nett samme dag at det innstilles fra Rådhuset å bruke enda mer penger på sjøfront, ved å utløse opsjoner.

Ja da må det være lov å føle med både elever og lærere, for det er vel gitt hvor det går…

I 1848 ble gapestokken forbudt brukt i Norge, i 1936 ble det innført forbud mot spanskrør og fysisk avstraffelse av elever..

Man kan jo få lyst å spørre seg om et forslag om en endring av disse forbudene så politikere kunne fått både en runde i gapestokk og med spanskrøret hadde vært på sin plass snart… Men det kan man jo selvfølgelig ikke verken si eller tenke høyt..

Men når man med vitende vilje sitter og vedtar «kjekt å ha» på bekostning av lovpålagte tjenester gang på gang, ja da er man ikke uheldig… Da handler man med forsett…

Så da kunne man tatt den klassiske: jeg er ikke sint eller forbannet- jeg er skuffet..

Problemet er at jeg er både sint, forbannet og skuffet..

Men jeg er ihvertfall glad jeg er medlem i et parti som har stått opp og votert mot «kjekt å ha» investeringene, og votert for lovpålagte tjenester i Molde.

Og til de som har et behov for å forsvare sjøfront utbyggingen:

Ja det har blitt et kjempeflott område, som har gitt byen et løft!

Men det kommunen har gjort er å bygge en kai! En kai til over 350 millioner kroner.. Alt av aktivitet på og rundt sjøfronten er det private aktører som sørger for! Til og med toalettene er det private aktører som tilbyr via sine restauranter og butikker. Det er alle de private aktørene som man egentlig skal takke for at sjøfronten har blitt en yndet plass både for unge og gamle.

Så kan man heller tenke litt på de eldre som ikke har helse til å besøke sjøfronten, og de 1000 nye ungene som sliter på skolen bare i år og undre seg om de syns pengebruken i Molde er fornuftig for folk flest…

Molde FrP heier på elevene og håper at resten av Molde politikerne gjør det samme, og dermed prioriterer dere foran «kjekt å ha»!

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal