Søndag tok MFK en overbevisende seier mot TIL. Etter to u-kamper mot antatt dårligere motstand, har kritikken fra deler av fansen, nok en gang eksplodert. Før de to kampene, hadde MFK 6 seiere på rad i serien, samt to i cupen og en i treningskamp.

For meg fremstår noen av de mest ihuga fansen, som den kjæresten som helt har sluttet å gi partneren gode ord, bare kritiserer og påpeker ting som irriterer og forsvarer seg med at det er godt ment. Tror noen at kun negativ kritikk, aldri et positivt ord, vil gjøre den som kritiseres bedre?

Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at disse kritikerne har et hjerte for klubben. Mange av de har gjennom tiår vært de mest ihuga og trofaste supporterne. Kanskje er dette de som før 2011, hadde gitt opp å tro at klubben noen gang skulle vinne noe annet enn en sjelden cuptittel? Nå har klubben 7 titler på 11 sesonger og de har gjort det fantastisk bra i Europa.

Hvorfor er vi da blitt så kravstore? Hvor er ydmykheten? Hvor er realismen? Ydmykheten må dere finne ut av selv, realismen er at pr i dag er MFK Norges beste klubb! Det er de med en skadeliste som savner sidestykke.

Allikevel sitter man altså der og syter?

Jeg har registrert at mange av kritikerne også er fans av en viss engelsk klubb, som for et par år siden hentet hjem et lenge etterlengtet seriegull. Sesongen etter opplevde de et skademareritt uten sidestykke. Den gang var tonen at det ikke var mulig å vinne, med så mange på skadelista og det var lite kritikk å spore. - Så hvorfor denne massive kritikken av MFK, straks vi ikke vinner?

TO uavgjort!?!? MFK har «et helt lag» på skadelista og av disse er minst 6 stykk soleklare førstevalg. Allikevel så leder Molde serien og vil være med å kjempe hele veien inn, OGSÅ I ÅR….. Kanskje er ikke alle kamper like underholdende, men det er faktisk ikke slik at det utelukkende er MFK som bestemmer det. Det står faktisk et lag på motsatt banehalvdel, som gjør alt de kan for å påvirke hvordan kampen utvikler seg.

Når vi som er på tribunen, starter pipinga og mishagsytringene, før kampen er en halvtime gammel (mot Jerv), så påvirker også det gutta på banen. Det er så lettvint å sitte på tribunen og snakke om at de tjener godt og er der for å underholde oss.

Men hvor er da viljen til å la seg underholde? Ett eksempel på en kommentar i sosiale media etter 3-0 mot Sarpsborg: - «Til dels dørgende kjedelig i dag også». Slike og lignende kommentarer høres blant publikum på vei hjem etter hver kamp.

Denne negativiteten sprer seg. Det er færre og færre som gidder ta til motmæle og jeg vet om mange som ikke lenger gidder gå på kamp og sier rett ut at de blir i dårlig humør av all sytinga på tribunen. Vi ønsker vel alle fulle tribunene igjen, men jeg tror ikke det hjelper uansett hva klubben måtte komme med av gode tiltak, hvis ikke vi supporterne klarer å få bukt med denne negativiteten.

ALLE supporterne må ta tak og først og fremst begynne med seg selv, det er det eneste vi kan gjøre noe med. Å legge all skyld på klubb, trener, administrasjon eller spillere gagner ingen.

Det som skjer nå, er i ferd med å ta livet av det siste som er igjen av god tribunekultur og gleden av å gå på kamp. Jeg stod i krattet under Jervkampen og opplevde en atmosfære så negativ, at jeg valgte å ikke gå på kamp mot TIL søndag. Vi var på weekendtur og fruen ble ganske sjokkert, når jeg foreslo å bli og nyte sola i Gudbrandsdalen, fremfor å dra hjem og gå på kamp. Jeg er jo «ALLTID» på hjemmekamp…..

Jeg har også vært på et par bortekamper i år. Der er stemningen blant fansen en helt annen! Kjempestemning, alle drar i samlet flokk og mishagsytringer finnes knapt. Hvorfor «vinner vi tribunen» på Hamar og oppfører oss som sytekopper på hjemmebane??? Er det fordi flertallet av fansen vår, da bor på Østlandet og ikke i samme grad påvirkes av den sure stemningen på hjemmebane?

Til ALLE dere som går på kamp mot Haugesund søndag. Si fra til sidemannen; Har du ikke noe positivt å komme med, så vær stille!

Vi andre er her for å glede oss. Og skulle vi allikevel gå skuffet hjem, så la være å syte til naboen om det. Da er kampen over og du får ikke gjort noe med det allikevel. Det er denne sytekulturen som tømmer tribunene på Aker Stadion. Den må stoppes og det er det kun vi supportere som kan gjøre noe med!

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal