I flere tiår har vi hørt flere konservative religiøse og de ideologiske yttersidene fortalt om hvor ekkelt «homosex» er. Levi Jensen, kjent og omdiskutert «kristenpredikant», har de siste årene også fortalt barn og ungdommer hvor ekle homofile er når de «pusher bæsj». Dette er en form for homofobi og seksualisering av samkjønnet kjærlighet som jeg er veldig glad at mange reagerer på. Likevel foregår det også en mer skjult form for unødvendig seksualisering av homofili. Den kommer verken fra høyreekstreme, muslimer eller kristenkonservative, men fra lhbt-organisasjonene selv.

Et eksempel på dette er at lhbt-organisasjoner samarbeider tett med prostitusjonsbevegelser, som ønsker å oppheve sexkjøpsloven og at de i større grad vil inkludere ulike seksuelle fetisjer i sine organisasjoner og parader. Ikke noe galt med folk som har ulike former for seksuelle fetisjer. Alle skal få ha sine preferanser, men dette er ikke synonymt med homofili og bør derfor ikke inngås i en organisasjon for Lhbt-personer. Homofili er først og fremst kjærlighet og det skal ikke seksualiseres unødvendig mye. Lhbt-organisasjoner og ulike pride-parader sin promenering av dette fremstår som en selvoppfyllende profeti på allerede veletablerte fordommer. De lar dermed Levi Jensen og andre sine fordommer spille fritt videre.

Jeg er redd for at dagens kultur i flere lhbt-organisasjoner blir brukt som propaganda blant annet i Russland, Polen og Ungarn, der grunnleggende lhbt-rettigheter har vært på tilbakegang. Situasjonen med økende hatkriminaliteten i disse landene er sammensatt, men det er ikke tvil om at de drøyeste sidene av lhbt-bevegelsen, som har lite med det å like det samme kjønn, i flere sammenhenger blir brukt for å indoktrinere et feilaktig bilde på hvordan majoriteten av lesbiske, homofil, bifile og transpersoner egentlig er. Dette vil i verstefall bidra til å øke homofobien i disse landene. Her bør LHBT-bevegelsen tenke seg om på hvordan de opptrer.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal