Og ja, Sp og Ap har stor skyld i situasjonen vi er oppe i, ikke minst Sp, det er SP’s Eivind Reiten som er energilovens far, med de konsekvenser det har hatt. Det ser også til å være stor motvilje i regjeringen til å ta drastiske grep som virker.

Marius Arion Nilsen skriver AP/SP ikke tar med i sin virkelighetsbeskrivelse at det er energiknappheten befinner seg i nabolandene og at de to siste utenlandskablene har økt prissmitten.

Dette er nok helt riktig.

Men her har jo Frp mest skyld av alle. Det var i 2013 Statnett søkte konsesjon på de to siste utelandskablene, i 2014 godkjente energiminister Tord Lien søknadene, for øvrig samme mann som utalte at strømprisene var for lave, i tillegg sendte han sin Frp-statssekretær Kåre Fostervold ut i Europa til å skrive under avtale med en rekke europeiske land om at landene," ikke vil begrense grenseoverskridende handel med elektriset, heller ikke i tider med høye priser som reflekterer markedsknapphet, og vil følge EU-forskrifter om grensehandel med respekt for å sikre systemet".

Terje Søviknes, Kjell-Børge Freiberg og Sylvi Listhaug var alle energiministere i Solberg regjeringen fra Frp og styrte stort sett energipolitikken fra 2013 til 2020. (Kilde: Fedrelandsvennen)

Så er det noen som virkelig viser at det er forskjell på opposisjon og posisjon så må det være Frp.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal