KRONIKK

Blir det fyr i faklene igjen?

Vil du gjøre helsetilbud til politikk og sette fyr på faklene, er oppskrifta å gå løs på fødetilbudet, skriver Richard Nergaard.

Illustrasjon: Mari Watn 

Kronikk

Er det ett ord som fungerer som tennvæske i sjukehusdebatten, er det fødetilbudet. Fødeavdelingene er politisk brennhett. Helse Møre og Romsdal er dristig når man kaster fødeavdelingene i Molde, Kristiansund, Ålesund og Volda inn blant sparetiltakene. Det kan lett ta fyr i faklene og utløse nye fakkeltog. Tenk hvor kjekt det kunne vært å bruke spalteplassen i starten av 2019 på å fortelle om all den fantastisk gode behandlingen innbyggerne i Møre og Romsdal har i vente dette året! Tenk hvilken boost det ville gitt å skrive om all satsingen på ansatte i helseforetaket; nye behandlingsmetoder, nytt utstyr, mer kurs og kompetanseheving, nye lokaler, bedre trivsel og lavere sjukefravær. Tenk om vi kunne skrevet mer om at sjukehusansatte får bedre tid til å snakke med og ta seg av hver enkelt pasient. Helseminister Bent Høie har jo slått fast at det skal være pasientens helsetjeneste.