LEDER TIRSDAG 14. SEPTEMBER

Endelig var Molde 7 topper tilbake

LØPSFEST I MOLDEMARKA: Brage Bjerkeli (12) var en av utøverne som testet kreftene i årets utgave av Molde 7 topper.   Foto: Hugo Tingvoll

Løpsfesten bygger stolthet og attraktivitet for Molde og Romsdal.

Meninger

Lørdag deltok rundt 200 løpere i årets utgave av Molde 7 topper. Det populære løpet har blitt tvunget til å ta ett års pause. Årets utgave ble nedskalert, men det viktigste denne høsten var å komme i gang igjen. Derfor var det stor glede i målområdet etter fullført løp. Over hele landet har folk gledet seg til denne type mønstringer. Det gir en egen nerve å kunne stå på en startstrek i et slikt løp. Det er ikke uten grunn at nettopp dette arrangementet har fått status som en løpsfest.


Gjørmefest og NM-gull da Molde 7 topper endelig igjen kunne gjennomføres

Live-sending med flere kamera underveis bidrar til å gjøre terrengløpet attraktivt også for de som ikke sjøl deltar.


Molde 7 topper ble første gang arrangert i 2015 og har på kort tid bygd opp sin posisjon. Dette er et løp med egenart, det er rett og slett ikke så mange steder i Norge hvor man kan starte i en by og oppleve slik natur gjennom 19 kilometer. Arrangøren skal ha ros for at de har vært tålmodige i oppbyggingen. En sentral ambisjon har vært at man hvert eneste år skal kunne forbedre seg. Også årets utgave hadde noen nyvinninger. Molde idrettspark er et flott utgangspunkt for start og mål. I tillegg var årets utgave forbedret digital tjeneste fra arrangøren.

Allerede er arrangøren i gang med planleggingen av neste løp. Og i 2022 er Molde 7 topper tilbake som vårløp siste lørdagen i mai. Lokalt leter man ofte etter arrangement og satsinger som kan bidra til på bygge stolthet og attraktivitet. For Molde og Romsdal er Molde 7 topper blitt et slikt arrangement. I tillegg er det et viktig treningsmål, ikke bare for aktive løpere. Et fullskala løpsarrangement inneholder også turklasser som for mange kan være en viktig motivasjon for å komme seg i trening.

Under nedstengingen har det vært bekymring for tradisjonsrekker som blir brutt og at det skal bli vanskelig for arrangører og utøvere å komme i gang igjen. Det har stor signaleffekt at kalenderen kan fylles opp med slike arrangement. Det gir utøvere et mål å strekke seg mot. Samtidig kan det gi inntekter til arrangører og næringslivet. Ringvirkningene fra slike mønstringer skal ikke undervurderes. Derfor var helgas løpsfest viktig.