ANALYSE

Milliardpakken det blir rift om

Rike Norge er klar for å bruke langt mer enn 1.000 milliarder kroner de nærmeste åra på å knytte mennesker tettere sammen og gjøre hverdagstransporten enklere, enten man bor i ei bygd eller i en by. Fredag legger samferdselsminister Knut Arild Hareide fram pakken med tidenes mest kostbare innhold: Nasjonal transportplan. Hva får Møre og Romsdal?

MILLIARDER I SEKKEN: Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) skal fredag forteller hvordan den fullstendige pakken om samferdselssatsing ser ut for de kommende 12 åra. Møre og Romsdal venter spent. Her ankommer regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalssjøen hotell.  Foto: Stian Lysberg Solum / POOL /NTB

Meninger

De siste dagene har vi fått smaksprøver fra regjeringens samferdselspakke. For eksempel: Møre og Romsdal får muligheten til å forbedre Eksportvegen E136 og den ytre nord-sør-forbindelsen mellom Ålesund og Molde for flere titalls milliarder kroner til sammen. I andre sammenhenger takker og bukker den som får gaven, og viser den stolt fram. Når det kommer til samferdsel, er det så mange ulike interesser og meninger som krysser hverandre at ingen helt vet hva som blir sluttresultatet.