LESERINNLEGG

Bursdagsfeiring med bismak på Farstad omsorgssenter

Har bodd på Farstad i over hundre år: Borghild Marie Vatne (101) har bodd hjemme helt fram til i fjor høst. Da flyttet hun inn på Farstad omsorgssenter. Nå ber hun kommunestyret ta til fornuft og snu angående nedleggelsen av omsorgssenteret. 

Vant RB-kryss: Borghild Marie vant RB-kryss, og fikk Flaxlodd i premie. Der vant hun 275 kroner. Nå håper hun på like stor flaks i saken om Farstad omsorgssenter.  Foto: Privat

Meninger

Jeg har bodd på Farstad i over hundre år. Jeg bodde i mitt eget hjem fram til i fjor høst da jeg fikk behov for heldøgns omsorgsplass, og var da så heldig at jeg fikk flytte til Farstad omsorgssenter.

Det er et enormt behov for omsorgsplasser i Hustadvika kommune i årene framover. Etterkrigsbarna, generasjonen som er på alder med mine barn, er stor – svært stor. Nå er denne store gruppen her og behovet for omsorgsplasser har aldri vært større.

Hvorfor vil da de folkevalgte legge ned tilbudet?

Jeg har fått med meg at de 23 omsorgsplassene her på omsorgssenteret er av de billigste å drifte. Hvorfor skal disse da legges ned? Jeg hører at dere vil gjøre disse plassene om til omsorgsboliger. De som bor sammen med meg her på omsorgssenteret i dag, er alt for hjelpetrengende til å bo i omsorgsboliger. Jeg vet hva jeg snakker om.

Det er ingen skam å snu!

Jeg har nettopp fylt 101 år, er klar i hodet og følger med. Nå er jeg avhengig av hjelp rundt meg døgnet rundt. Betjeningen her på omsorgssenteret har høy kompetanse og er som de beste engler som finnes for oss. I denne koronatiden skulle en tro at det verste for meg var at jeg ikke kunne feire bursdagen min sammen med mine barn og den nærmeste familie, eller få besøk av dem. Imidlertid var det ikke dette som var det verste. Det aller verste var beskjeden jeg fikk om at kommunestyret har bestemt at omsorgssenteret skal legges ned. Dette er i tankene mine hele tiden og trykker meg ned. Jeg blir deprimert og lei meg med tanke på at dere har tenkt å ta fra oss hjemmet vårt.

Det var knallhardt for meg å flytte hit. Det er mer opprivende enn noen kan ane for et gammelt menneske å måtte flytte på omsorgssenter. Personer med begynnende demens, kan i slike tilfeller bli enda mer dement. Nedleggingsspøkelset preger hverdagen til oss alle sammen her.

Det skal være kommunestyremøte i Hustadvika kommune igjen den 17.desember. La fornuften råde og snu i denne saken. La Farstad omsorgssenter bestå!

Jeg hadde for øvrig en fin bursdagsfeiring på selve dagen, takket være den dyktige betjeningen her. Tusen takk til alle ansatte som la til rette for en enestående fin feiring for meg sammen med alle beboerne og betjening. Likeså vil jeg takke for alle hilsninger som kom gjennom sosiale media. Det var aktiviteter med leker og sang, god service og god servering hele dagen. At jeg vant 275 kr på Flax- loddene jeg fikk tilsendt fra Romsdals Budstikke som vinner av RB-kryss, var også med å løfte stemningen den dagen. Til tross for alt dette, var nedleggingsspøkelset med meg hele den dagen også.

Nå satser jeg på like stor flaks – om at kommunestyret tar til fornuft og snur!

(Innlegget er ført «i pennen» av dattera mi etter diktat fra meg)

Borghild Marie Vatne

--------------------------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts nye meningsportal