KOMMENTAR

En bølge av pågangsmot

Silver Seafood bringer sjømat fra Romsdal ut i verden. I eget nærmiljø er de med på å skape en ny optimisme for fiskerinæringa.

SATSET FRISKT: Preben Jenset Godø og Jim Martin Sørlie sier at de er stolte over det som de har fått til sammen med sine ansatte. Silver Seafood håper på 100 millioner kroner i omsetning i 2020.  Foto: Joachim Høyer

Meninger

For fem år siden omtalte Romsdals Budstikke bedriften Silver Seafood for første gang. I første linja av teksten sto det «Du har kanskje aldri høyrt om Silver Seafood?». Sist fredag ble Midsund-bedriften hedret som «Årets kremmer» av Sparebanken 1 SMN. Bedriften til Preben Jenset Godø (32) og Jim Martin Sørlie (30) har vokst og vokst i åtte år. I år setter de ny omsetningsrekord med 100 millioner kroner. Om lag 80 prosent av omsetningen er eksport til Europa, USA og Asia. Antall ansatte varierer fra sesong, men ligger mellom 15 og 40. Målet er å bli en hjørnesteinsbedrift i Midsund.