KOMMENTAR

Knutene er ikke løst

Folkeopprøret mot dyrere ferjebilletter og dårligere skoletilbud for ungdom har tatt julepause. Fylkespolitikerne ønsket hverandre god jul, fornøyd med at de fant en vri for å unngå at ferjetakstene skulle skrus enda ett knepp opp. Det spørs om ungdommene er like fornøyd. Nye kutt må tas i videregående skole.

Siste fakkeltoget har ikke gått: Demonstrantene som protesterte foran fylkestinget mot dyrere ferjetakster mandag 9. desember, ble bare delvis hørt. I 2020 øker prisen for ferjereiser for alle biler.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

Meninger

Det skjer ikke så ofte at folket bruser seg opp mot fylkeskommunen. I høst har vi sett det. Fakkeltog mot kutt i studietilbudene i den videregående skolen. Og fakkeltog og høglytte protester mot svindyre ferjetakster. Hvordan endte det?