LESERINNLEGG:

Å seile under falsk flagg

«Er det vanlig på Nordmøre å seile under falsk flagg og tale med to tunger?»

på barrikadene: Over 400 bunadskledde samlet seg på Bjønnahaugen i Kristiansund onsdag. Her var bunader fra flere steder i landet. – At mange romsdalinger står sammen med oss, er helt nydelig, sier Anja Cecilie Solvik (øverst til venstre). – Min store drøm er at Ole Gunnar Solskjær stiller i bunaden sin på Old Trafford. At han valgte å stå opp for byen sin, betyr utrolig mye. Han er et flott forbilde, sier Solvik.  Foto: Odd Inge Teige

Meninger

Bunadsgeriljaleder Anja Cecilie Solvik har fått stor oppslutning om sin aksjon for å stoppe samlingen av fødeavdelingene i Kristiansund og Molde før SNR står ferdig. Nå viser det seg at hennes egentlige mål er å stoppe byggingen av nytt felles sykehus på Hjelset. Det er ikke sikkert at alle de smilende bunadskledde damene på Nordmøre var klar over dette.

Situasjonen er til forveksling lik den gang tusenvis gikk i fakkeltog for å bevare sykehuset i Kristiansund, mens parolen viste seg å være at 60.000 på Nordmøre ville ha fellessykehus. I ettertid har mange som gikk i toget distansert seg fra den parolen. De hevdet at aksjonen ble kuppet av noen som hadde et en annen agenda enn opprinnelig angitt.

Det synes som om historien nå er i ferd med å gjenta seg. Er det vanlig på Nordmøre å seile under falsk flagg og tale med to tunger?