KRASJET I FERJEKAIA:

Dramatisk ferjekrasj

Etter at "Tresfjord" krasjet inn i ferjeleiet på Furneset mandag morgen, kan sambandet bli innstilt i flere dager. - Et under at det gikk så bra, sier passasjer Kjersti Løge til Rbnett.
Vestnes

- At det gikk så godt som det gjorde er et under. Det var en skikkelig skasmell, forteller ferjepassasjer Kjersti Løge til Rbnett mandag formiddag.

Ulykka skjedde da "Tresfjord" skulle legges til kai på Furneset 08.30 mandag morgen.

Se flere bilder her!

- Hele sambandet er innstilt- og kan i verste fall være innstilt i 2-3 dager, forteller trafikk-controller Odd Reidar Ormåsen til Rbnett.

- Vi jobber med en rask løsning, og skal få Aukra-ferja Ivar Aasen inn mellom Molde og Vikebukt, forteller Ormåsen.

Siden gassferjene ikke kan legge til på Vikebukt, vil det uansett kun bli ei ferje på sambandet den første tiden. Ei gassferje vil bli satt inn i Aukra-sambandet.

Folk fra Statens vegvesen er på veg til stedet for å undersøke skadene på ferjekaia.Takker lastebilsjåfør

Kjersti Løge var passasjer ombord "Tresfjord". Bilen hennes sto fremst på ferja. Ved siden av henne sto det en lastebil.

- Jeg hadde nettopp kommet meg inn i bilen min, men såg ingenting på grunn av ferjelemmen. Plutselig så jeg lastebilsjåføren hoppe ut av førerhuset, mens han skrek at alle måtte komme seg lenger bak på ferja. Han hadde full oversikt fra der han satt, og skjønte nok at dette gikk ille, sier Løge.

Les lastebilsjåførens historie her!

På grunn av lastebilsjåførens advarsler var det ingen som sto mellom bilene, og ingen kom til skade.

- Det er bra han sa fra, for jeg hadde ikke rukket å ta på meg bilbelte, så det kunne blitt en skikkelig smell hvis jeg hadde blitt sittende i bilen uten noe forvarsel. Men jeg kom meg ut, sier hun.Knust rute

Løge forteller også at det var bra at lastebilsjåføren kom seg ut av bilen.

- Frontruta på lastebilen ble knust i sammenstøtet. Min bil fikk skader på panseret på grunn av bitene som haglet, sier Løge.

Løge er Senterparti-politiker, og hun var på veg til Fylkestinget da ulykka skjedde.

- Jeg vet det er mange som skulle komme med den neste ferja, så det er ikke sikkert alle rekker Fylkestinget i tide, sier hun.

Omkjøringsmulighetene er RV 668 via rute 30: Solholmen-Mordalsvågen og rute 22:Brattvåg-Dryna. Eventuelt, Rv 64 via rute 36: Sølnes-Åfarnes.

Fjord1 MRF melder at B-ferja vil trafikkere kontinuerlig mellom Brattvågen og Dryna, og at det mellom Sølsnes- Åfarnes også trafikkeres kontinuerlig på grunn av stor trafikk

Timeekspressen setter av passasjerene på hurtigbåtkaia til Tide. Der byttes det buss-sjåfør, og sjåføren blir med over til den andre siden av fjorden og fortsetter reisen.

Har du tips? Ta kontakt med oss på tips@rbnett.no