Gikk på line over Trollveggen

Tøffere bilder har du aldri sett fra Trollveggen.
Rauma

Rauma: Da naturfotografen Branislav «Brano» Beliancin dro på fotosafari i Reinheimen nasjonalpark håpet han å få tatt noen spennende bilder.

Man maken til opplevelse som han fikk da han kom fram til stupet over Trollveggen (1700 moh.) hadde han aldri turt håpet på.

På line

For her var balansekunstnerne Julien Millot fra Frankrike og tyske Alexander Lauterbach i ferd med å gjøre seg klar til den halsbrekkende linevandringen over Trollveggen.

Området som tidligere har vært mest kjent for imponerende storvegg-fjellklatring og enda mer spektakulær, nå ulovlig, basehopping var blitt åsted for historiens første linevandring.

På to parallelle liner, gikk Julien Millot og Alexander Lauterbach flere ganger over lina som var spent over det 1000 meter stupet.

De to linevandrerne har jaktet på spektakulære steder å gjøre dette på, og fant fram til Trollveggen hvor de gjorde sitt utrolige stunt den 13. august i år.

God tid til bilder. I to timer holdt de to på med sin sterkt adrenalinframkallende linevandring, som på engelsk kalles «Highlining».

– En aktivitet som ikke går så fort, så jeg fikk masse tid til å ta gode bilder, forteller fotografen, som også har solgt bildene sine til det renommerte magasinet National Geographic.

– Dersom vi faller så klarer vi enten å fange lina vi går på, ellers reddes vi av seletøye vi har på oss, forteller de to balansekunstnerne.

– Noen ganger bruker vi også fallskjerm og da blir det som basehopping. I så tilfelle er det viktig å ikke glemme fallskjermutstyret, sier de to med et smil.

Reklameverdi

I fantastisk kveldslys, fra klokka 18.00 til 20.00, tok den spanske fotografen, som nå er tilknyttet avisa «Nytt i Uka» i Ålesund, bildene av den spektakulære og luftige turen over Trollveggen.

Rauma kommune markedsfører seg som «verdens beste kommune for naturglade mennesker» og har i de siste åra fått betydelig medieomtale for ulike aktiviteter i kommunen.

Bildet fra Trollveggen-lineturen ble kåret til ukas ekstremfoto på magasinets nettside.

Bildene av de spektakulære linekunstene kommer godt med i kampen om turister til Nordvestlandet.

Stor markedsverdi

– Det vi har opplevd av medieinteresse denne sommeren har vært formidabelt, sier Raumas turistsjef Hilde Gråberg Bakke.

– Det er med glede, men med en viss undring vi ser hvor mange som bruker naturen vår til sine reportasjer. Lonely Planet var her i sommer og viste tydelig at Trollveggen fascinerer. Det samme har mange medier andre gjort. Interessen for det spektakulære er enorm. Og romsdalsnaturen har folk virkelig fått øynene opp for. Nasjonalt har det hatt stor verdi for oss at «71 grader nord» hadde to program. Og det er klart at det vi omgir oss til daglig har stor markedsverdi innen turisme.

I tillegg tror jeg at mange har fått en stolthet over å se at vår natur blir brukt av mange medier i deres reportasjer, avslutter Hilde Gråberg Bakke.