- Vi er gale etter jul hele gjengen

Molde Blomster åpnet årets juleutstilling mandag.

Anne Kine Opstad Pettersson og Molde Blomster åpnet sin årlige juleutstilling mandag 29. oktober. FOTO: Bjørn Brunvoll 

Molde

Blomsterbutikken har for vane å starte jula tidlig, men denne gangen ble det tidligere enn noensinne. Grunnen er at to av de ansatte skal delta i NM i blomsterdekorering til helga.

Da årets juleutstilling åpna mandag, bidro vær og føre til å forsterke den gode stemninga inne i butikken.

- Noen er glade for snø, andre ikke. Vi synes det er helt topp, og det blir ekstra koselig inne i butikken, som nå er full av mange nydelige gjenstander, sier Anne Kine Opstad Pettersson hos Molde Blomster.

Eventyrlig

Juleutstillinga åpna mandag kveld klokka 18, og et par timer senere kunne Opstad Pettersson fortelle om mange besøkende og god stemning i butikken.

- Det har vært veldig mange her i dag. Alle skryter av utstillinga og sier det er koselig stemning. Vi ønsker å gi dem som kommer inn et lite eventyr, sier hun.

Hun forteller at trendene innen julepynt varierer fra år til år. I 2012 satser de ekstra natur-pynt og trefigurer.

- Vi har solgt masse av det allerede. Håndskjærte trefigurer, dompaper, elg, ugler og andre gjenstander er veldig populære. Hvit porselen er også populært, og det virker som om folk setter pris på miksen, sier hun.

Jobbet på streng

Molde Blomster bestemte allerede i august hvilke julegjenstander de ønsket å satse på inn mot julen 2012. I helga har de ansatte ved butikken jobbet på spreng for å ferdig utstillingen.

- Vi er julegale hele gjengen. Det er helt fantastisk med jul og vi gleder oss skikkelig til å komme i gang nå. I helga har vi jobbet til langt på natt, mens vi har hørt på julemusikk, drukket gløgg og spist mandariner og pepperkaker, sier hun - og legger til:

- Jeg har forståelse for at noen synes jula begynner for tidlig, men vi som jobber i denne bransjen må få varene ut og sette i gang. Det er en veldig viktig tid for oss.