Krever undergang på Årø

Beboere på Årø vil ikke godta fotgjengerfelt ved rundkjøringen på Årø. Nå har de sendt brev til kommune og vegvesen.
Molde

Molde: I forrige uke skrev Romsdals Budstikke at skolebarn, andre gående og syklister må krysse riksveg 64 over et fotgjengerfelt ved den nye rundkjøringen på Årø. Det blir ingen over- eller undergang . Årsak: Det er for dyrt. - Det er klart vi kunne ønsket oss en undergang, men i dette tilfellet har vi havnet på den nest beste løsningen. Det var det vi fikk til, sa seksjonsleder Kjetill Kjersem i Statens vegvesen. - Ikke en ideell løsning, sa ordfører Jan Petter Hammerø.

Sikkerhet først.

Det får foreldre på Årø til å se rødt. Nå har de skrevet brev til Molde kommune, ordfører Jan Petter Hammerø og Statens vegvesen, der de ber om penger til den sikreste løsningen for kryssing av riksveg 64. - Alle vi snakker med, både unge og eldre, er opprørte over løsningen som er valgt. Vi vil ha en under- eller overgang, fotgjengerfelt er ikke godt nok, mener Odd Magne Kaldhussæter, tobarnspappa og leder i Årø og Røbekk Velforening. - Hvorfor har dere ikke reagert tidligere? - Det kom som en stor overraskelse at det ikke blir noen under- eller overgang. Vi tok det faktisk som en selvfølge, sier Odd Magne Kaldhussæter, som i likhet med de andre foreldrene har saknet informasjon om utbyggingen. - Og fartsgrensa på 80 km/t inn mot det planlagte fotgjengerfeltet og rundkjøringen, den må de da sette ned?, lurer Lisbeth Hagen.

I buss.

Wenche Strande Tverdal og Elin Ukkelberg, har begge flere barn fra åtte år og oppover. - Dersom fotgjengerfelt blir den endelige løsningen, kommer jeg til å sende den yngste med buss. Noe annet tør jeg ikke, sier Wenche Strande Tverdal, som synes det er synd å sende barn som egentlig vil sykle til skolen i buss - og attpåtil betale penger for det. Nå håper foreldrene at myndighetene snur i saka. - Det er ennå ikke for seint å snu og gjøre om på planene. Vi har håp om å nå fram. Hvis ikke, må vurdere hvilke skritt vi skal ta videre, sier Odd Magne Kaldhussæter, som representerer 300 husstander fra Sylte brusfabrikk til og med Røbekk - og som regner med at flere blir medlemmer når byggingen i Årølia starter i midten av juli. Se flere nyheter fra Molde