Til topps med India-motiv

Moldefotografen Arne Strømme er kåret til Årets fotograf i 2011 av Foto.no, Norges største nettsted for fotografi.

  Foto: ARNE STRØMME

  Foto: ARNE STRØMME

  Foto: ARNE STRØMME

Molde

Med jurymedlemmer som Morten Krogvold, Margreth Olin, Leif Preus, Knut Bry, Terje Bringedal og Marcel Lelienhof har Foto.no kårets Arne Strømme som Årets fotograf 2011, melder nettstedet i en pressemelding.

962 fotografer har deltatt i konkurransen, med 3436 innsendte fotografier og 226 serier.
Konkurransen har gått over 6 runder med følgende temaer: Fritt, landskap, miljø, portrett, ferie og dokumentar.
Hver runde er juryert av en profesjonell og slagkraftig jury.

Jevnt og trutt har Strømme sanket poeng i Årets fotograf 2011. Med 2 tredjeplasser, 1 syvende plass og 1 hederlig omtale gikk han til topps med 24 poeng sammenlagt.
Henriette Kroder-Schille sanket 23 poeng, mens Arne S. Gjone tok tredjeplassen med 20 poeng.

Til topps

- Å nå til topps i Årets fotograf 2011 viser at man er en allsidig fotograf som behersker flere forskjellige sjangre. Konkurransen har vært jevn og tøff med et veldig høyt nivå, uttaler Frank Hesjedal, redaktør på Foto.no.

- Som fotograf har Arne Strømme i en årrekke vist at han har et helt unik evne til å se og fange øyeblikk. I tillegg til at han behersker det fotografiske håndverket til fingerspissene, er han lekende og søkende. Flere av hans fotografier er en god blanding av varme, alvor og humor som treffer betrakter rett i hjertet.

Eneste konkurranse på flere år

Årets fotograf 2011 på foto.no er den eneste konkurransen Strømme har deltatt i på flere år. Tidligere har landskapsarkitekten og fotografen blitt kåret til Årets fotograf i magasinet Fotografi hele 6 ganger, mens svenske Foto har kåret han til Årets fotograf 7 ganger.

Til tross for storeslem i fotokonkurranser, er Strømme ydmyk i forhold til det å konkurrere.

- En konkurranse blir aldri helt rettferdig. Men det ligger en dynamikk, en lek, i det å konkurrere som fascinerer meg. Selv om det ikke nødvendigvis er et mål på kvalitet at man vinner en konkurranse, får man likevel svar på om bildene kommuniserer, forteller en ydmyk Arne Strømme.

Foto er en livsstil

For Strømme er foto en livsstil. Interessen ble vekket av en sterk interesse for natur og særlig fugler. Et godt fotomiljø ved naturfaglinjen på Strinda Gymnas i Trondheim satte for alvor fart på sakene.

- Raskt oppdaget jeg at fotografiet kan brukes til mer enn vakker natur. Til tross for at jeg er utdannet landskapsarkitekt og godt over middels naturinteressert, søker jeg mot mennesker, kunst og kultur i mitt visuelle uttrykk, sier Strømme.

Utstilling i premie

Som Årets fotograf 2011 vinner Arne Strømme en egen separatutstilling på Cyan :galleri i Oslo, samt et hyggelig utvalg fotoutstyr, går det fram av pressemeldingen.

Les mer om prisvinneren og se flere av bildene hans i Romsdals Budstikke lørdag!