Budsjettvinnere på Årø

Statens vegvesen har fått fem millioner kroner over statsbudsjettet til en undergang under Årødalsvegen. Det er visst nesten for godt til å kunne være sant.
Molde

Molde: - Er det virkelig sant, altså? De har sagt at det er øremerkete midler til gangveg? spør Elin Ukkelberg, styremedlem i Årø og Røbekk vel. - Det er fantastisk, mener Kjellbjørn Riise Johansen, leder i Kviltorp velforening når vi kan bekrefte at penger er satt av til en sikker kryssing av Årødalsvegen. Av en totalramme på 10 millioner kroner, er fem millioner satt av til å fullføre rundkjøringen i Årø-krysset. De øvrige fem skal altså gå til en etterlengtet undergang. Seinest i april hadde Romsdals Budstikke en sak om foreldre på Røbekk som ikke turte la barna gå til skolen på grunn av krysningspunktet ved rundkjøringen.

Håpløst

- Det er håpløst å komme seg over vegen her. Bilførere virker mer opptatt av å skynde seg inn i rundkjøringen enn å se etter fotgjengere, sier Line Heiene, en av de mange som i går møtte fram for å vise sin glede over bevilgningene. Hun og mannen Paul Ragnar har en sønn som ikke får sykle til skolen. - Han blir kjørt eller tar bussen, sier paret. - Skolebuss skulle dekkes av fylket fram til rundkjøringen står ferdig. Det blir spennende å se om det nå vil dekkes til gangvegen er ferdig, sier Heiene.

Fornøyd

Distriktssjef i Statens vegvesen, Jan Arild Johansen, er fornøyd med at de nå har fått midler over statsbudsjettet til en undergang i Årø-krysset. – Problemstilling rundt dette krysset har vært tatt opp flere ganger. Da vi startet bygging, var det stramme budsjettrammer. Det hadde så klart vært ideelt å få alle bevilgninger samtidig, men nå ble det ikke slik, sier Johansen. Distriktssjefen vil ikke sette nøyaktig tidspunkt for oppstart, men antar at de kommer i gang med bygging neste sommer.

Opprørt

Marianne Misund var den som startet opprøret. - Jeg ble så opprørt over å se den farlige skolevegen for barn, sier hun, som i går hadde tatt med seg både egne og andres barn for å juble ved overgangen som skal bli undergang.

Nødvendig

Elin Ukkelberg sier behovet bare blir større og større ettersom det skal oppføres 900 nye boliger i Årølia. - For at barna våre skal komme seg trygt til Kviltorp skole, fritidsordning og venner, er en undergang helt nødvendig, avslutter Ukkelberg . Se flere nyheter fra Molde