Dametungt i Molde

Damene dominerer i det nye formannskapet i Molde.
Molde

Mens andre kommuner sliter med få kvinner i formannskapet, ble det nesten motsatt problem i Molde. I kveld ble det nye formannskapet valgt, det består av åtte kvinner og fem menn. Det er en kjønnssammensetning helt på grensa.

– Dette formannskapet viser at vi sliter med et forferdelig problem i Molde. Nemlig at kvinnene overtar nesten alt, sa den nyvalgte ordfører Torgeir Dahl (H) humoristisk etter valget. Han poengterte at de er helt på grensa i forhold til en representasjon av minst 40 prosent av begge kjønn.

– Jeg synes det er et luksusproblem. Og det er bra at Molde går i bresjen for å få inn flere kvinner, sa Dahl.

SV ble bønnhørt

Kommunestyret vedtok å utvide formannskapet fra 11 til 13 representanter. Dette ble gjort fordi man har et felles ønske om å få med alle partier. Forslaget var undertegnet av alle partienes gruppeledere.

FrP gav imidlertid en stemmeforklaring og krevde prøvevotering for å markere at de var uenige i at formannskapet skulle utvides fra 11 til 13.

Det var SV som i utgangspunktet ville miste plassen i formannskapet dersom det skulle videreføres med 11 representanter. Med 13 blir alle partiene representert.

– Det var flere partier enn SV som mente at dette ville være uheldig. Så uheldig at det var viktig å utvide antallet for å få plass til alle, sa Dahl.