Mann i 50-åra fra Nordmøre siktet

Nordmøringen som er siktet etter dødsfallet i Molde, skal avhøres onsdag kveld.

  Foto: ERIK BIRKELAND

  Foto: Erik Birkeland

Molde

I forbindelse med nattens tragiske hendelse, der ei kvinne døde etter skader fra vold på Hotel Alexandra i Molde, arrangerte politiet pressekonferanse klokka 15.00.

- Siktede er overført fra sjukehuset til politistasjonen, men han er ikke avhørt. Vi avventer et strategimøte med taktiske etterforskere fra Kripos før avhøret, sa etterforskningsleder Arild Angen.

Kripos var ventet å ankomme Molde i 17-tida.

- Den siktede mannen var på sjukehus en periode etter hendelsen på grunn av skader han hadde på kroppen - og for at politiet skulle få sikre eventuelle spor på ham.

Det har blitt foretatt flere vitneavhør onsdag, og kvinnen er obdusert. Resultatet fra obduksjonen var ikke klart onsdag ettermiddag, men en foreløpig rapport kunne komme seinere onsdag. En endelig obduksjonsrapport kan ta flere måneder.

Siktede fra Nordmøre

Etterforskningsleder Angen forteller at den døde kvinnen er fra Sunnmøre, og den siktede en mann fra Nordmøre. Begge er i 50-åra. Han kan ikke utdype nærmere hvem de er og hvor de kommer fra av hensyn til varsling av pårørende. Kvinnens pårørende har også bedt om at navnet ikke frigis ennå. Etter det Rbnett kjenner til, er kvinnen fra Ålesund.

I løpet av dagen har politiet lett etter bevis utenfor hotellet, og har funnet "noe småtteri", men Angen forteller at det ikke skal være ting av stor betydning.

Angen forteller videre at rommet ser relativt ryddig og greit ut, og bar ikke preg av noen slåsskamp. På verandaen var det imidlertid tydelige spor etter voldsepisoden.

Hotellfløyen er nå åpnet igjen, men det aktuelle rommet er plombert av politiet.

Angen ønsker ikke å kommentere om det har vært noen form for tidligere relasjon mellom de involverte. De deltok begge på samme tariffkonferanse i regi av Fagforbundet.

- Var de involvert beruset?

- Det vil etterforskningen vise, sier Angen.

Ansatte stoppet slåsskamp

Angen forteller at de to eller tre hotellansatte som først kom inn på rommet, avbrøt slagsmålet mellom partene, og hadde kontroll på mannen til politiet kom.

- Da politiet kom til stedet klokka 00.03, satt den siktede nordmøringen blodig i en stol. Han bar tydelig preg av å ha vært i kamp. En lege prøvde å redde livet til sunnmørskvinna, men etter få minutter kunne legen fastslå at døden hadde inntrådt.

Fengsling torsdag?

Politiet tar sikte på å framstille mannen for varetektsfengsling torsdag. Han er fremdeles siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktelsen kan endres etter hva som kommer fram i avhørene og den videre etterforskningen.

Det vil bli en ny pressekonferanse i Molde klokka 13.00 torsdag. Fengslingsmøtene er vanligvis klokka 14.