Kvinne døde på hotell - mann siktes

En kvinne ble funnet blodig og sterkt skadet på Alexandra hotell i Molde, og døde like etter. En mann siktes for legemsbeskadigelse med døden til følge.
Molde

Kl 23.58 tirsdag kveld fikk politiet melding om at "to mann dreper hverandre på en veranda i 4. etasje. De er blodige".

Det opplyste etterforskningsleder Arild Angen på en pressekonferanse på Molde politistasjon like før kl 03 natt til onsdag.

- Ambulanse ble varslet, og politipatruljen kom inn på hotellrommet kl 00.12. Der fant de en kvinne liggende på balkongen, og en mann inne på rommet. Begge var blodige. Kvinnen på balkongen var sterkt skadet, og legen som kom til stedet erklærte henne død kl. 00.20, opplyste Angen.

- Vi er ikke sikre på akkurat hva som har skjedd, og det kan det ta lang tid å finne ut, sa han.

Til Romsdals Budstikke etterpå understreket Angen at politiet ikke kan si om dette har vært et drap eller ikke.

- For alt vi vet kan kvinnen ha falt og fått skader som kan vise seg å være dødsårsaken. Det er dette etterforskningen skal avdekke.

Politiet ville i natt ikke gi nærmere informasjon om bosted eller alder på offeret og den mistenkte, fordi ikke alle pårørende var varslet ennå.

Mistenkte til sjukehus

Den mistenkte mannen ble kjørt til Molde sjukehus av politiet, og var der til sjekk i natt, under vakthold.

- Vi har ingen informasjon om at skadene er alvorlige, sa Angen.

Politiadvokat Laura Havdal opplyste på pressekonferansen at mannen kommer til å bli siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.Uklar relasjon

Arild Angen kunne natt til onsdag ikke si hva som hadde foregått på hotellrommet, utover meldingen til politiet om at det var to som sloss på balkongen.

- Men vi prøver å klarlegge forskjellige forhold, bla a om det hadde vært en sammenkomst på rommet i forkant av hendelsen.

Angen ville ikke si noe om hvilken relasjon de to hadde til hverandre.

- Det vi har, er kun på ryktebasis, men vi prøver å finne ut mer gjennom vitneavhør. Vi har tre vitneavhør gående akkurat nå, sa han på pressekonferansen.

Meldte om bråk

Hotelldirektør Vanja Braute sa til Romsdals Budstikke tidligere på natta at en hotellgjest meldte fra til respesjonen om bråk på et rom. En ansatt gikk opp for å sjekke, og kontaktet så politiet som kom raskt til stedet.

På hotellet foregår nå en konferanse i regi av Fagforbundet, opplyser Angen. Hotelldirektør Vanja Braute sa at kvinnen var deltaker på en konferanse, men var usikker på om mannen var det. På pressekonferansen i natt ville Angen imidlertid ikke stadfeste om kvinnen var med på Fagforbundets konferanse.

Politiet begynte natt til onsdag arbeidet med å avhøre vitner på naborommene, og ansatte i resepsjonen og i baren. De kommer også til å banke på døren til flere av gjestene, men Angen var usikker på om det ville skje i løpet av natten.

Det var i natt to krimteknikere på åstedet for å sikre spor. Overvåkningskameraene vil også bli gjennomgått.

- Det er en bred taktisk og teknisk etterforskning som gjenstår. sa Angen.

Trolig bare én gjerningsmann

En kort periode i etterkant av kl ett natt til onsdag, ble ytterdørene til hotellet stengt mens Rbnett var på stedet. Årsaken skal ha vært at politiet da var usikre på om flere kunne være involvert, og derfor ikke ville la noen forlate hotellet.

Men på pressekonferansen halvannen time senere, sa Angen at ingen ting tyder på at det var flere enn de to som hadde vært involvert.

- Fullt av politifolk i gangen

Det var en stund etter midnatt at Romsdals Budstikke fikk tips om utrykningen til Hotel Alexandra i Molde, etter det som først ble omtalt som en alvorlig hendelse på ett av rommene.

En hotellgjest Rbnett møtte utenfor hotellet fortalte at hun i 00.30-tida skulle ut for å ta en røyk, og da var det mange folk i gangen i fjerde etasje, både politi og gjester.

Da hun kom ut på gata, var det tre-fire politibiler og to ambulanser utenfor. Deretter så hun en person bli båret ut i en ambulanse og kjørt vekk.

Kriseteamet kom

Da Rbnett forlot hotellet en stund før kl 02, var en stor gruppe hotellgjester samlet inne på Bar Alex, et konsertlokale vegg i vegg med hotellresepsjonen. Der ventet gjestene på kriseteamet som da var på veg for å snakke med dem. Flere av gjestene skal ha vært kolleger av den avdøde kvinnen.

Hotel Alexandra er i natt fullt, og hotelldirektøren fortalte at det ble jobbet med å finne alternative overnattingsplasser til dem som bodde på den delen av fjerde etasje som ble avstengt av politiet.