Friidretten mobiliserer mot boligplaner ved Idrettens Hus

Friidrettsfolket mobiliserer mot forslaget om storstilt boligbygging i Molde idrettspark og Idrettens Hus.
Molde

- Forslaget opprører mange. En facebook-gruppe mot planene har på kort tid fått om lag 500 medlemmer, seier leder i friidrettsklubben Molde-Olymp, Diane Iren Rønsholm.

Hun ble svært overrasket og forundret da hun leste om planene sjefen for Molde Eiendom KF, Svein Arild Istad, nylig lanserte i Romsdals Budstikke.

Kan bli storstilt boligbygging

- På ville veier

Rønsholm mener forslaget om å ofre hele byens unike og sentrale idrettsanlegg vil være et overgrep mot framtidas generasjoner i Molde:

– Idrettsparken er hele byens felleseie og en viktig del av Moldes grøntkorridor som vi må verne om. Den må ikke ofres for å gi dette verdifulle fellesområdet til noen få. Molde-Olymp har vært med i prosessen om framtidas idrettsanlegg i Molde og har tidligere opplevd debatten som svært positiv, men ikke nå, sier Rønsholm til Romsdals Budstikke.

Soloutspill

Hun mener forslagene Istad nå kjører fram som hastesaker, er lite gjennomtenkte og gjennomarbeidede soloutspill som idrettens organisasjoner ikke har fått være med å diskutere:

– Forslagene har kommet udokumentert over bordet på møte eller gjennom utspill i Romsdals Budstikke. Vi har aldri sett planen han påstår er godt mottatt av idretten. Svein Arild Istad har tidligere vist seg som en medspiller med hjerte og ansvar for friidrett og mange av de andre idrettene som sårt trenger treningsareal. Nå tror vi han er på ville veger, sier friidrettslederen.

– Riv Idrettens Hus!

Rønsholm påpeker at aktiviteten i både Molde idrettspark og Idrettens Hus er stor og økende. Anleggene brukes av mange ulike idrettslag og flere skoler som Romsdal og Molde vgs., Høgskolen, Sellanrå barneskole, Bekkevoll ungdomsskole og idrettsutøvere fra hele Molde.

– Anlegget ligger sentralt og lettvint til for alle disse brukerne, men Idrettens Hus har gjort sitt og bør rives. Den kan erstattes av en flerbrukshall som kan bygges på hele området østover mot selve idrettsarenaen.

Lite og tungvint

At Molde idrettspark har status som fylkesfriidrettsanlegg og er den mest attraktive arenaen for friidretten i hele fylket, mener Rønsholm forplikter:

– Det foreslåtte området på Lubbenes er ikke stort nok til å bygge et fullverdig friidrettsanlegg for framtida etter de krav forbundet stiller til et fylkesanlegg. Å flytte til Lubbenes eller et annet område utenfor sentrum, betyr dessuten at det blir vanskeligere og mer tungvint å ta seg dit for både brukere og publikum.

Ødeleggende

For litt over et halvt år etter siden ble Molde Idrettspark rustet opp i forbindelse med Ungdomsmesterskapet i friidrett. Kommunen spilte positivt på lag og bidro med 700.000 kroner til ny tidtakerbod og en halv million til utstyr som kastebur og hekker. Molde-Olymp brukte en kvart million til blant annet nytt tidtakerutstyr for å oppgradere anlegget til mesterskapet.

– UM ble en suksess og anlegget er så bra at Molde-Olymp har fått klare signaler fra forbundet om at vi får arrangere senior-NM om vi søker. Den muligheten faller bort hvis byen får et friidrettsanlegg som ikke holder mål, sier Rønsholm.

Prosess

- Flere politiske parti skal drøfte saka, nå må politikerne komme på banen. Så får vi se. Dette er en viktig sak for oss - også friidrettsforbundet sentralt følger med i denne saka, og er innstilt på å bidra for å medvirke til en løsning som ivaretar Idrettsparken og aktiviteten der, sier Rønsholm.