Meningsmålingen ryster Molde Arbeiderparti

– Sa du 5,8 prosent?

– 5,8??? Er det så ille? Nei, nå blir jeg helt fortvilt, sier Sidsel Rykhus (Ap) etter å ha fått rykende fersk meningsmåling fra Molde.
Molde

Meningsmålingen er gjennomført av Infact på oppdrag for Romsdals Budstikke.

Arbeiderpartiet får historisk lave 5,8 prosent på målingen.

– Jeg forventet jo ikke at målingen ville være bra. Men at det var så vanvittig dårlig det hadde jeg ikke trodd, sier Rykhus. Trist og tragisk er ord hun bruker for å beskrive situasjonen.

– Hvordan blir det å gå inn i en valgkamp nå?

– Det frister jo ikke nå akkurat. Man kan jo begynne å lure på om man bør bruke fritida si til noe annet enn politikk. Men jeg er en fighter. Så dette gjør også at jeg får lyst til å stå på enda mer, sier Rykhus.

Ikke bare sjukehus

Hun er ikke i tvil om at det er sjukehussaken som er årsaken til at Arbeiderpartiet nå raser både i Molde og i Romsdalskommunene for øvrig. Men ikke utelukkende den.

– Det er måten regjeringa behandler folk i distriktet på. Ikke bare i sjukehussaka. Også når det gjelder energi, gass, Hardanger-master og så videre. Regjeringen ødelegger totalt for oss ute i distriktene, sier Ap-lederen.

Vil stå på

– Disse resultatene vi ser nå tar ikke vi på oss skylda for. Det må noen lenger oppe i systemet gjøre, tordner hun.

– Frykter du at den lave oppslutningen vil vedvare til kommunevalget?

– Det håper jeg virkelig ikke. Det må skje noe her. Vi må klare å få på plass noe. Vi har jo ikke lyst til å true med å legge ned lokallaget her, men det ser da jammen ut som om det legger seg ned sjøl, sier Ap-lederen med henblikk på Infact-resultatene.

– Men vi lover å stå på det vi kan. Og jeg håper at folk merker seg at vi står på, sier Rykhus.