Molde kan få "Det hvite hus"

Mer spennende på Gørvellplassen. Nå tegner Kjell Kosberg et nytt signalbygg ved siden av Teaterjazzhuset.
Molde

Kosbergs Arkitektkontor AS har tegnet et nytt bolig- og næringsbygg på østre del av Gørvellplassen.

Bygget får en tre etasjers næringsdel ned mot selve plassen og fire etasjer med leiligheter over Sandvegen.

Kjell Kosberg presenterte tegningene for det nye bygget som er planlagt øst for Teaterjazzhuset i Plan- og utviklingsstyret tirsdag ettermiddag.

Næringsdelen til det nye bygget blir på cirka 2.800 kvadratmeter fordelt på tre etasjer og skal reises på den såkalte Esso-tomta. I bakkant mot Sandvegen er det planlagt en boligdel på fire etasjer med 23 mindre og større leiligheter.

– Langs andre etasje på næringsdelen har vi planlagt et galleri med gjennomgang mellom Sandvegen og Gørvellplassen. Dette blir en fin plass for avslapping med utsikt over hele Gørvellplassen. Galleriet vil bli universelt utformet med trappehus og heis, slik at bevegelseshemmete får en gjennomgang mellom Sandvegen og Gørvellplassen, opplyser arkitekt Kjell Kosberg.

På den mest solrike delen av Gørvellplassen, ved hovedinngangen til næringsbygget, har Kosberg planlagt et serveringssted med servering både ute og inne.

Leilighetene og næringsbygget får egen parkering over tre etasjer under boligbygget. Innkjøring blir via eksisterende rampe fra øst.

Det er også planlagt et offentlig parkeringsanlegg under bakken både under næringsbygget og boligdelen.

Det er Planor, Mobo og Angvik Eiendomsinvestor som står bak planene om nybygget gjennom selskapet Gørvellplassen Eiendom AS.

Les mer om planene i dagens papiravis (som du kan kjøpe elektronisk her)

Hva synes du om planene? Ta debatten her!