Fikk sjefsklubba

Einar Øien (65) skulle bli pensjonist. Men ble ordfører i Midsund.

  Foto: Kjell Langmyren

Midsund

– Det er overraskende å havne i en slik posisjon når jeg egentlig skulle over i pensjonistenes rekker. Men jeg har fortsatt både arbeidslyst og arbeidskapasitet, sa Øien (Frp). Robin Mikal Sørlie (H), som ikke var til stede i møtet, ble valgt til varaordfører. Av 17 i kommunestyret er det bare fire igjen fra forrige periode.

– Som ordfører vil jeg jobbe for hele kommunen. Fra yrkeslivet er jeg vant til samarbeid for å få ting gjort. Men jeg har også et partiprogram å forholde meg til, sa Øien.

Både Per Håvard Klauset (Sp) og Bjørn Wang (V) påpekte at det var viktig med en ordfører som alle sto bak, og som jobbet for alle.

– Senterpartiet er ikke så veldig mye enig med Frps program, verken sentralt eller lokalt. Men likevel velger vi å støtte Øien, sa Klauset.

Takket av. Helge Orten (H) har vært ordfører i åtte år, men bestemte seg etter forrige valg at det ville være hans siste periode i den stolen. - Jeg avslutter frivillig, men vi får en god erstatter. Øien har bygd opp Midsund Bruk fra grunnen, han klarer rollen det er å bygge lokalsamfunnet. Jeg vet han vil gjøre en god jobb, mente Orten.