- Utrolig vanskelig å være artist i dag

Men Dina Misund (21) håper by:Larm-deltakelsen kan skape blest om musikk-karrieren hennes.
Midsund

Etter å ha forsøkt seg både i 2008 og 2009, klarte Dina Misund endelig å komme seg videre til bransjefestivalen by:Larm. 1500 artister hadde sendt inn sine sangbidrag til juryen, som til slutt satt igjen med 57 stykker.

Les også: Dina Misund klar for by:Larm

- Det er kjempeartig å bli tatt ut, og det betyr utrolig mye for meg. Nå får jeg spille to konserter i Oslo, og det gleder jeg meg veldig til, sier Misund til Rbnett.

Drømmer om platekontrakt

By:Larm arrangeres i Oslo 17-19. februar, og består av seminarer, foredag og workshops på dagtid og konserter på kveldstid. Flere band og artister har fått gjennombruddet etter å ha opptrådt på by:Larm.

- Det er veldig greit å ha dette på CVen. Jeg håper å få vise frem musikken min for et nytt publikum, sier artisten, som ble plukket ut på bakgrunn av to låter fra debutplaten sin - "I know" og "Listen.

Misund studerer i øyeblikket bevegelses- og idrettsvitenskap i Trondheim, parallellt med at hun jobber med å stable på beina en musikkarriere. Hun har også spilt fotball i Toppserien for kvinner, men måtte trappe ned grunnet tidsmangel.

Tidligere i år ga hun ut debutalbumet "Listen", som havnet helt oppe på 13. plass på VG-lista. Uten et plateselskap i ryggen, var hun nødt til å finansiere hele pakka selv.

- Det koster å spille inn et album, og det ligger enormt mye arbeid bak. Det hadde vært deilig å gi ut et album med hjelp fra et plateselskap. Kanskje dukker det opp representanter fra noen plateselskaper under by:Larm, sier hun - og understreker at hun ikke har de største forventningene.

Tøft å slå gjennom

Det er nemlig vanskelig å etablere seg som artist i dagens marked. Det er mange artister og få platekontrakter. Det er den talentfulle 21-åringen fra Midsund smertelig klar over.

- Man er avhengig av at veldig mye skal klaffe. Får man ikke spilletid på radio, sliter man. Det er viktig å vise seg frem på konserter og få mye spilletid på radio. Klarer man det, er det håp, sier Misund - som opptrådte under X Factor-finalen i Telenor Arena i 2009.

21-åringen blir for øvrig ikke det eneste romsdalske bidraget under by:Larm i februar. Fræna-gruppa Rancho Relaxo ble også plukket ut.