Frp-ordfører i Fræna

Mot alle odds blir Nils Johan Gjendem (Frp) ny ordfører i Fræna. Partiet hans tapte valget, men vinner makta etter samarbeid med valgvinner Høyre og KrF.

  Foto: Kjell Langmyren

Fræna

- Det ser sånn ut, ja. Papirene er i alle fall underskrevet. Vi har kommet til enighet med de partiene vi har samarbeidet meget godt med de fire siste år. Jeg føler meg veldig, veldig ydmyk her jeg sitter, sier 67 år gamle Nils Johan Gjendem til Romsdals Budstikke.

Han avanserer overraskende fra posisjonen som gruppeleder for Fræna Frp i forrige kommunestyre.

I sag satt den pensjonerte politibetjenten på ordførerkontoret sammen med avtroppende ordfører Kjell Lode (KrF) og mannen mange tippet ville etterfølge ham, nemlig Henry Ståle Farstad (H).

Men av personlige grunner fant 64-åringen ut at han måtte trekke sitt kandidatur og heller overlate jobben til Frp. Farstad vedgår at det vil kunne bli skuffelse i Høyre, som økte med tre mandat i kommunestyret.

- Klart jeg sitter med en litt ekkel følelse overfor partiet og velgerne, men av personlige årsaker var det ikke mulig for meg å bli ordfører de neste fire åra. Det viktigste er ikke ordførervervet, men at denne konstellasjonen vil gi oss mest mulig gjennomslag i forhold til å få gjennomført Høyres politikk. Vi er den klart største maktfaktoren med våre åtte kommunestyrerepresentanter, og selv blir jeg nå varaordfører, sier Henry Ståle Farstad.

KrF får lederen i driftsutvalget og to plasser i formannskapet/PLØK ifølge avtalen som ble signert i dag.

Ordfører Kjell Lode ville ikke tviholde på posisjoner for enhver pris, som han uttrykker det.

Les også: Her er Frænas nye kommunestyre!

Les mer i Romsdals Budstikke torsdag!