Kvelden er Karolines

Eide-jente på scenen med Chris Medina.
Eide

Da TV2 i høst var på utkikk etter noen som fortjente en hyllest satte Karoline Sandblåst seg resolutt ned for å melde på sin beste venninne Karoline Slemmen. De to femtenåringene har kjent hverandre siden de begynte i samme klasse på Eide ungdomsskole og henger sammen som erteris.

– Jeg meldte henne på fordi hun er en utrolig god venninne. Hun har et sangtalent hun bør vise fram til flere, sier Sandblåst.

Chris Medina

«Kvelden er din» er en del av TV2s underholdningssatsing denne våren. Blant 3.000 søkere, der kun 27 personer kunne bli med i programmet, valgte TV 2 ut Karoline Slemmen. At hun har delt scene med artisten Chris Medina, har ennå ikke gått opp for ungjenta. Hun fikk synge «What are words» i duett med artisten og er fortsatt i skyene etter møtet.

– Jeg har likt Chris Medina siden første gang jeg hørte han og det var en fantastisk opplevelse å stå på samme scene som han. Vi har hatt en del kontakt etterpå og jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger. Han fortalte meg at han gjerne ville synge med meg seinere også.

– Hvordan blir det å se seg selv på TV?

–Jeg gruer meg litt, men det blir gøy også!

– Strålende

På telefon fra Trondheim stiller programleder Klaus Sonstad seg bak Chris Medinas meninger om det unge talentet.

– Hun klarte seg strålende, og deler virkelig låta med Chris. Låten er skrevet som en kjærlighetserklæring til Medinas kjæreste, og det var helt spesielt å høre den som duett. De kledde hverandre godt på scena, mener Sonstad.

– Hvorfor valgte dere ut Karoline til å være med i «Kvelden er din»?

– Vi ble veldig sjarmert av nominasjonen fra venninna Karoline Sandblåst, og ble nysgjerrige på henne. Vi fant fort ut at hun fortjente en plass i programmet, sier Sonstad.

Sammen med makker Truls Svendsen hadde han en festlig tur til Eide da de skulle prøve å lure Slemmen.

– Det var helt sykt fint vær den dagen, og vi kjørte vegen til Eide fra Kristiansund via Atlanterhavsvegen. Da vi skulle filme introen sto vi og filmet midt i sentrum. Vi klarte ikke bli enige om det var i eller på Eide vi var, og det samla seg masse publikum rundt oss. Det ble rett så god stemning, humrer han.

Skjult kamera

– Under skjult kameraopptaket ble vi tidlig avslørt, sjøl om Karoline ikke forsto at det var mynta på henne, sier Sonstad og sikter til episoden på Eide bakeri.

TV-teamet satte opp kamera og skjulte mikrofoner på bakeriet. Karoline Sandblåst visste hva som skulle skje og var lettere nervøs, mens Karoline Slemmen ante fred og ingen fare.

– Plutselig så jeg Truls Svendsen utenfor vinduet. Han kom inn og fortalte at han ble jaget av paparazzier fordi han hadde ramponert et hotellrom i Kristiansund. Så ba han meg si til de som fulgte etter ham at jeg var tremenningen hans og at han hadde overnatta i et naust. Jeg skjønte at det var tull, men jeg visste jo ikke at det var jeg som var hovedperson i spøken.

– Hvordan reagerte du da de avslørte at du skulle være med på «Kvelden er din»?

– Da Klaus Sonstad kom inn forkledd som paparazzi, klarte jeg ikke ljuge, jeg bare flirte. Og da de fortalte hvorfor de egentlig var der, begynte jeg å grine, sier Slemmen.

Sangtalent

Siden Karoline Slemmen var lita har hun sunget og spilt piano og gitar. De siste åra har hun også skrevet egne sanger. Framtidsplanene har unge Slemmen klart for seg, noe hun også har tydeliggjort gjennom en ryggtatovering der det står «If you want it enough, you will make it for sure».

– Først skal jeg gå medie- og kommunikasjonslinja på videregående og om fire år skal jeg flytte til Los Angeles og prøve å leve av musikken, sier den målbevisste jenta.

«Kvelden er din» med Karoline Slemmen sendes lørdag 5. mai kl. 20.00 på TV 2.