Teknikken sviktet for "Rauma"

Kvelden 17. november havnet bilferja "Rauma" mellom fejekaia og bergveggen. Nå er rapporten fra Sjøfartsdirektoratet klar.
Aukra

Ingen kom til skade da bilferja "Rauma" krasjet i bergveggen ved ferjekaia på Hollingen 17. november. Det var totalt 50 personer ombord.

Ferja "Nordmøre" kom til unnsetning fra sambandet Solholmen - Mordalsvågen, og fikk slept "Rauma" inn til kai, og deretter til Aas Mekaniske verksted for videre undersøkelser.

Nå er rapporten fra Sjøfartsdirektoratet klar. De slår fast at tre propellvinger på aktre truster fikk skader, samt en mindre skade på ei fenderlist.

I rapporten kommer det fram at alle fremdrift- og manøveringssystem var ute av drift. Årsaka til dette var at generatorbryteren 660 v. på hovedtavla datt ut på grunn av feil på spenningsregulatoren. Når dette skjer er fartøyet ut av stand til å få drift på anlegget.

I løpet av den påfølgende uka ble Rolls Royce servicepersonell tilkalt, og de skadde propellvingene skiftet ut med reservevinger. Vingene ble tatt til Ulsteinvik og reparert.

Grundig testing etter reparasjon viste ingen tegn til uregelmessig drift eller oppbakking.