mandag 08.04 2019

Elever har fått praksis ved å bygge grunnmur eller reisverk til bygg for symbolske timepriser for private. Ansatte har reparert biler til slekt og venner på kveldstid i skolens lokaler: – Må ha et felles system for å sette priser på tjenester

Elever har fått praksis ved å bygge grunnmur eller reisverk til bygg for symbolske timepriser for private. Ansatte har reparert biler til slekt og venner på kveldstid i skolens lokaler. Heretter skal det være ryddighet i salg av tjenester.

tirsdag 02.04 2019

Ni næringslivsledere i Romsdal og på Sunnmøre går ut med støtte til Møreaksen og Hafast

Ni næringslivsledere går ut med støtte til Møreaksen og Hafast. Kritisk til Lastebileierforbundet

– Vi er svært kritisk til at Norges Lastebileierforbund mobiliserer mot Møreaksen. Vi er kundene, og de har ikke spurt oss om hva som er best, sier daglig leder Kristofer Reiten i fiskebedriften Vikomar i Fræna, som sender 2.000 vogntoglaster årlig.

«Kjedebrev» skal få folk til å velge Årø i stedet for Vigra

Det sirkulerer nå et kjedebrev på nett som ber folk i Molde og omegn velge Årø lufthavn uansett. Styr unna Vigra. Ellers kan flyplassen vår gå en usikker framtid i møte. Lufthavnsjefen ser på dette som en velment henstilling.

Politikerne i Gjemnes vedtok å si opp avtalen med helseforetaket

Partiene i Gjemnes er enige i at vedtaket om fødesammenslåing var helt feil. Men rasende uenige om at det er rett å si opp avtalen med helseforetaket. De som vil si opp avtalen, vant fram. Samtidig understrekes støtten til nysjukehuset på Hjelset.

lørdag 30.03 2019

– Høyre-politikerne i fylket må få helseministeren til å ta affære overfor Helse Møre og Romsdal

- Hele styret og ledergruppa i Helseforetaket må skiftes ut, krever Frank Sve (Frp).

onsdag 27.03 2019

Helseforetaket vil at private tar over renholdet ved sjukehusa fra september: – 35 renholdere blir overflødig

35 renholdere ved Molde sjukehus og Kristiansund sykehus står i fare for å miste jobben når helseforetaket setter ut renholdet til private firma. Helseforetaket mener de vil spare store beløp på konkurranseutsetting.

– Forstår sinnet og skuffelsen

– Jeg har full forståelse for at Kristiansund er skuffet, frustrert og sint på avgjørelsen om fødeavdelinga. Men sjukehuset er mye mer enn føden. Vi vil bruke tid for å finne gode samarbeidsformer med Nordmøre, sier styreleder Ingve Theodorsen.

Vil utsette stedsvalget?

– Svært vanskelig å avgjøre om fødeavdelingene skal samles i Molde nå

Styret i Helse Møre og Romsdal oppfatter at det er svært vanskelig å avgjøre om fødeavdelingene skal samles i Molde nå. Et forslag fra ansattevalgt Sigurd Torvik Heian fra Molde om å utsette stedsvalget til tidligst sommeren 2020, ble debattert, men fikk ikke flertall.

Klinikksjef Henrik Erdal om å samle fødeavdelingene ved Molde sjukehus:

– Dobbelt så mange keisersnitt i Kristiansund som i Molde

Ut fra faglige hensyn bør fødeavdelingene samles ved Molde sjukehus. Slik oppsummerte klinikksjef Henrik Erdal forslaget om å ha ei fødeavdeling for Nordmøre og Romsdal.

Remme om sparetiltakene:

Direktøren varsler flere kuttrunder

– Vi har begynt på å spare de 471 millioner kronene vi må ta i løpet av tre år. Det handler ikke bare om økonomisk bærekraft i helseforetaket, men også om faglig bærekraft, sa adm. direktør Espen Remme i styremøtet onsdag.

Spent stemning foran styrets beslutning om fødesammenslåing:

- Ikke hørt noe fra Høie

Helseminister Bent Høie (H) har ikke grepet inn i forkant av dagens styremøte i Helse Møre og Romsdal og bedt styret stoppe forslagene om sammenslåing av fødeavdelingene og nedlegging av to rehabiliteringsinstitusjoner. Jeg har ikke hørt noe fra helseministeren, bekrefter styreleder Ingve Theodorsen overfor Romsdals Budstikke.

tirsdag 26.03 2019

Helseforetaket flytter styremøtet

Det vanlige styrerommet til Helse Møre og Romsdal blir for lite når styret onsdag skal avgjøre sammenslåing av fødeavdelingene og nedlegging av Aure og Mork rehabilitering.

fredag 22.03 2019

Kraftige vindkast skaper problemer på Sunnmøre

Politiet får inn meldinger om at vinden skaper vansker flere steder i Møre og Romsdal fredag.

torsdag 21.03 2019

Mannen som ble dømt for drapet på Fræna-mann trekker anke

Det melder NRK.

onsdag 20.03 2019

Forteller historien sin til TV 2:

Sofie (27) fra Ålesund danset med Trond Giske - kommer med krass kritikk av VG

I februar ble en video av en berruset Trond Giske dansende med ei jente spredt i sosiale medier og publisert i avisene. Jenta i videoen er fra Ålesund.

LESERINNLEGG:

- Det vil verte ei sann fryd, når vi alle slepper å måtte lese side opp og side ned, der til dømes Møreaksen AS og Espeland framstår som den einaste sanninga over alt og alle.