Mistenkelig dødsfall på Averøya

Politiet har satt igang etterforskning.
Averøy

Politiet rykket onsdag kveld ut til en bolig på Averøya der en person skal ha oppført seg truende. Da de kom fram, fant de en død person på stedet. Trusselsituasjonen var meldt inn i 16.30-tida.

– Situasjonen er uavklart. Åstedet sperret av, politi vil foreta åstedsundersøkelse og etterforskning, skriver politiet på Twitter.

NRK skriver at saka etterforskes som et mistenkelig dødsfall. Seint onsdag kveld avviste politiet overfor NRK at de jakter en gjerningsperson, men vil ikke utdype sammenhengen mellom trusselsituasjonen og funnet av den døde personen.

Politiadvokat Inger Ferstad ved Møre og Romsdal politidistrikt sier til NRK at de fortsetter undersøkelsene utover kvelden. Politiet sier de ikke kan utelukke at det har skjedd noe kriminelt.

Væpnet politiaksjon

Operasjonsleder Sindre Molnes sier til Tidens Krav at politiet sto midt i en uavklart trusselsituasjon. Politiet var bevæpnet da de rykket ut etter en bekymringsmelding ved 18-tiden.

– Vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Vi vet ikke hva vi står overfor, sa Molnes til NRK.

Det er et stort politioppbud på stedet og NRKs reporter på stedet rapporterer at det blir søkt med hunder utenfor huset.

Klokka 20.28 skriver politiet: «I forbindelse med funn av død person har ikke politiet flere opplysninger på nåværende tidspunkt. Vi vil oppdatere saken så snart det foreligger ny informasjon.»

Bekymringsmelding

Pårørende til den døde mannen er ifølge Molnes ikke varslet.

Åstedet er sperret av, og politiet vil foreta åstedsundersøkelse og etterforskning.

Molnes opplyser til Tidens Krav at politiet var bevæpnet da de rykket ut etter en bekymringsmelding ved 18-tiden.

Kommunen vurderer å sette krisestab

Rådmann Berit Hannasvik i Averøy sier at hun foreløpig ikke er formelt orientert om situasjonen, men opplyser at de har klare prosedyrer hvis det skjer kriser i kommunen.

– Vi venter på beskjed fra politiet og setter krisestab når de ønsker det. Da skal vi følge opp innbyggerne våre og ta vare på dem, sier Hannasvik til NRK.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Averøy