Slik logger du deg enkelt på RB Pluss og e-avisa

Har du allerede et abonnement på Romsdals Budstikke er du bare noen få tastetrykk unna å få tilgang til alle plussartikler eller e-avisa uten å måtte betale en eneste krone ekstra.
Kundeservice

Enkelt å komme i gang

Alt du trenger å gjøre, er å søke opp abonnementet ditt hos Romsdals Budstikke og koble det til din SPID-bruker. SPID er navnet på portalen du logger deg inn gjennom. SPID-brukeren oppretter du underveis, hvis du ikke har en fra før.

1. Start uansett på rbnett.no/opprettbruker

2. Fyll inn mobilnummeret ditt og klikk på Send.

3. Skriv inn bekreftelseskoden som nettopp ble sendt deg på sms og klikk på Gå videre.

4. Sjekk at abonnementsopplysningene som kommer opp stemmer (navn og nummer) og klikk på Gå videre til innlogging med SPID.

5. Dersom du har SPID-bruker fra før og maskinen husker den har du nå brukerkonto for å lese plussartikler eller eavisa. For å lese eavisa på mobil og nettbrett bruker du en app, se nedenfor.


• På punkt 2 kan du klikke på Har ikke mobil tilgjengelig hvis du ikke har det.

• Hvis du på punkt 3 får beskjed om at vi ikke kunne finne noe abonnement ved hjelp av mobilnummeret du oppga kan du heller bruke kundenummer og postnummer.

• Fyll inn kundenummer og postnummer og klikk på Send.

• Hvis du på punkt 5 ikke har SPID-bruker eller maskinen ikke husker den kommer du til innloggingen for SPID:


6. Hvis du husker passordet, fyll inn e-postadressen og passordet og klikk på Logg inn. (Er du i tvil om passordet kan du prøve et som du tror det kan være, kanskje et du har brukt på Finn eller VG tidligere.)

7. Hvis du ikke husker passordet, klikk på Glemt passord og følg anvisningene.

8. Hvis du ikke har SPID-bruker, klikk på Opprett ny bruker og følg anvisningene.


• Både på punkt 7 og 8 vil du etter hvert få tilsendt e-post. Følg anvisningene i e-posten.

• Hvis du på punkt 6 eller 7 får beskjed om at det ikke finnes noen SPID-bruker på e-postadressen du oppga, gå til punkt 8.

• Hvis du på punkt 8 får beskjed om at det allerede finnes en SPID-bruker på e-postadressen du oppga, gå til punkt 7.


Bruk app for å lese eavisa på mobil og nettbrett

For å lese eavisa på mobil og nettbrett bruker du en app som hentes fra AppStore (Iphone eller Ipad) eller GooglePlay (Android). Det gjør du enklest fra selve mobilen eller nettbrettet. På pc og mac leser du eavisa uten noen spesiell app, men du må ha Flash Player el.l. installert på maskinen.


Del tilgangen med fire familiemedlemmer i egen husstand.

Du kan dele den digitale tilgangen med inntil 4 familiemedlemmer i egen husstand. Dette skjer ved at du inviterer familiemedlemmene på rbnett.no/familie og at disse registrerer seg med egen SPID-bruker.

Merk at familiemedlemmene man deler med må bo i samme husstand som abonnenten, slik at delingen skjer på samme måte som når man delte en papiravis mellom seg i husstanden. Likevel kan man dele med yngre borteboende studenter som fortsatt har sin Folkeregister-adresse hjemme hos abonnenten.

For virksomheter gjelder egne regler, se her.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Kundeservice