Fikk Heddapris

Herman Bernhoft fra Teatret Vårt er tildelt Heddaprisen for beste mannlig birolle.

  Foto: Arild Moen, Teatret Vårt

Teater/revy

Heddaprisen er den mest prestisjetunge prisen i norsk teaterverden. Den har fått navn etter rollefiguren Hedda Gabler.

Prisen deles ut i 11 ulike kategorier, og det var en av disse som gikk til en skuespiller ved Teatret Vårt.

Prisen for beste mannlige birolle gikk til den unge skuespilleren Herman Bernhoft for hans originale tolkning av Osvald i Gjengangere på Teatret Vårt i Molde.

Festkveld for Teatret Vårt

- Vi er både glade og veldig stolte. En slik pris betyr svært mye for et lite teater som Teatret Vårt, sier teatersjef Carl Morten Amundsen på telefon fra Det Norske Teatret i Oslo, der feiringen etter prisutdelingen var i full gang søndag kveld.

- Dette er moro, her blir det fest. Men jeg må gå til ro tidlig, jeg skal nemlig rekke første flyet til Molde mandag, sier Carl Morten Amundsen.

Markerer seg

Prisvinneren sjøl har hatt et kort, men svært innholdsrikt opphold ved Teatret Vårt etter at han gikk ut av Teaterskolen. Han kommer fra Skedsmo. Nå har han reist fra Molde, og skal arbeide ved Det Norske Teatret i Oslo kommende sesong.

I juryens begrunnelse for prisen pekes det på Bernhofts originale tolking av Osvald. Her nevnes det samtidig hvor viktig Vivi Sunde har vært i denne produksjonen.

Carl Morten Amundsen forteller at dette er den fjerde Heddaprisen til Teatret Vårt. Teatret Vårt har vært nominert seks år på rad til prisen.

- Dette er ganske oppsiktsvekkende for et så lite teater. Vi blir lagt merke til også blant de store. Nasjonalteatret vurderer nå å invitere oss til Ibsenfestivalen i 2012 med Gjengangere. Dette er svært smigrende, men jeg vet ikke om vi klarer å få det til reint praktisk, sier Amundsen.

For dem som ikke har sett Gjengangere i den prisbelønte oppsetningen, er det uansett for seint nå. Det blir ikke satt opp igjen med det første.

Flere romsdalinger med

Prisvinnerne mottok en Heddastatuett utformet av kunstneren Nina Sundbye. Kveldens prisdryss ble ledet av Are Kalvø og Iren Reppen. Prisutdelerne var Pia Tjelta, Kåre Conradi, Charlotte Frogner og Frank Kjosås, Stein Winge, Mari Maurstad, Arne Nøst, Kari Simonsen og Charlo Halvorsen.

Årets jury har bestått av Thoralf Berg, IdaLou Larsen, Kristian Lykkeslet Strømskag, Astrid Sletbak, Anette Therese Pettersen, Keld Hyldig og Petter Rosenlund.