7.000 på Raumarock

Festivalsjef Frode Nakken nådde ikke målet om 10.000 besøkende, men er likevel godt fornøyd med helgas rockefest.
Raumarock

Det er søndag og dagen derpå på Åndalsnes. Mens flittige frivillighender er i full sving med nedrigget rusler en godt fornøyd Raumarocksjef rundt på kaiområdet.

- Oppsummert er jeg veldig godt fornøyd med helga. Eneste minuset er været. Vi har ikke endelig besøkstall klart før seinere i dag, men både vi og vaktene er enige om at det må ha vært rundt 3.000 besøkende fredag og 4.000 lørdag, altså totalt 7.000 besøkende, sier Frode Nakken.

- Dere nådde ikke målet om 10.000 besøkende?

- Nei, men der må vi nok skylde på været.

- Hvor mye ødela regnet?

- Det er selvfølgelig vanskelig å si. Men om det er regn eller sol har mye å si, også i ukene før selve arrangementet. Mange kommer jo på grunn av festen og stemningen. At vi mister rundt 1500 besøkende på grunn av dårlig vær kan være et anslag, sier Nakken.

Takker de frivillige

Nakken mener Raumarock aldri har markedsført seg så bra som før denne festivalen. Eller hatt så bra line-up. Årets store navn var Di Derre, Bob Hund, Leningrad Cowbys, Clutch, Honningbarna og Kvelertak.

- Bandene var backstage var også godt fornøyde. , Clutch-vokalist Neil Fallon ville jo flytte hit etter å ha vært på Trollstigen og på fisketur, sier Nakken, som arrangementsmessig har lite å sette fingeren på.

- Vi hadde en glipp. Mhoo gikk på femten minutter for seint på lillescena lørdag, fordi de ble forsinket fra forrige spillejobb. Ellers skled alt som det skulle. Det skyldes nok kontinuiteten på de frivillige, nå har vi folk her som har vært med i flere år, sier Nakken, som ikke kan få fullrost de frivillige nok.

- 130 personer har vært i sving i helga. De har gjort en kjempeinnsats. Takket være dem ble Raumarock 2011 så bra, sier Nakken.

Lite ordensforstyrrelser

I følge Nakken er også politi og brannvesen fornøyd med helgas rockefest.

- Tilbakmeldingene jeg har fått er at det har vært lite bråk og uro. Også i havneområdet har det gått pent for seg, sier Nakken.

Årets Raumarock - den tiende i sitt slag - har et budsjett på 5 millioner kroner, hvorav bookingbudsjettet utgjør 1,6 millioner kroner.

- Noe økonomisk resultat har vi ikke klart ennå, men jeg har tro på at vi går i pluss, selv om vi nok har tapt noe omsetning på festivalområdet på grunn av været, sier Nakken.

Vi har for tiden tekniske problem med vårt kommentarfelt. Vi beklager ulempene det medfører.
Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Raumarock