Klokka 18 onsdag var det visning av «rommene» som nylig har blitt produsert og tatt i bruk.

– Vi hadde åpning på Tysnesfest for noen uker siden, forteller gründer og omreisende «hotellsjef», Eirik Kalve, som nå har satt opp åtte konteinere på parkeringsplassen ved Rauma kulturhus.

Verdens første

80 enkeltpodder og 24 dobbeltpodder gir en kapasitet på 128 senger.

– Dette er verdens første «poder» som er laget i containerformat, forteller han, som sjøl fikk ideen etter å ikke å ha fått overnatting på Tysnesfestivalen.

– Så ringte jeg like godt til verdens største leverandør som hadde levert 650 hotell De tente på ideen. Nye støpeformer ble laget og jeg har nå 11 konteinere med 176 sengeplasser. Til høsten er tanken å bestille 20 konteinere til, sier han. Tanken på sikt er også langtidsutleie til blant annet skidestinasjoner.

God markedsføring

På åpningshelga i Tysnes var det fullt belegg på hotellet. Onsdag var det foreløpig ikke kommet inn noen bookinger, men torsdag sa gründeren at minst 15–20 ville booke seg inn etter konserten på Nesaksla.

– Det er uansett ikke sikkert at det er så god butikk å reise steder for to-tre netter, men jeg gjør dette fordi jeg er glad i festivaler sjøl og ønsker bidra i samfunnet og så er det jo god markedsføring, sier han om konseptet som foreløpig er nokså ukjent.

– Jeg har sagt nei til mange festivaler i år. Vi må få det til å flyte godt først, sier han. Denne helga var et par konteinere også sendt til Kalvågfestivalen. Kalve er godt fornøyd med campområdet Raumarock hadde funnet til han.

– Det eneste festivalen gjør er å finne et egnet sted, ordne noen ledninger til strøm og slikt, så gjør vi resten, sier han.

– Stilig og genialt

En liten omvisning blir det også. 2,05 er lengden på sengene. Hvitt «hotellaken» er så klart på plass. I taket henger prosjektor for filmvisning, øretelefoner henger på en knagg ved styringspanelet der man også kan lade mobil og styre luftanlegget. Et par toaletter er satt opp på området. I tillegg har gjestene tilgang på dusj i samfunnshuset.

Noen litt nysgjerrige naboer er innom for å ta en kikk på hotell nummer to i nabolaget. Bak «Podtown» ruver nemlig Grand Hotel Bellevue.

– I morgen vil de henvise gjester med festivalpass rett hit, forklarer festivalsjef Dag Inge Landbakk, som også er innom en tur.

– Det var litt tilfeldig at vi kom over dette konseptet. Det er en kjent sak at overnattingskapasiteten er sprengt her. Grand Hotel blir fylt opp med artister og leverandører, sier han.

– Vi har tatt kontakt for å ta grep i forbindelse med dette problemet, sier Landbakk som har stor tro på at det nye overnattingskonseptet vil slå an.

– Dette er stilig og rett og slett genialt på steder der man ikke bare kan bygge et nytt hotell for å møte behovet.

Poddene har 2,05 meter lange senger, samt friskluftsanlegg, projektor i taket, speil, ladestasjon og øretelefoner. Dette er en dobbeltpod. Foto: Ragnhild Bakke
Eirik Kalve står bak firmaet Podtown AS. Firmaet leier ut verdens første «poder» laget i containerformat. Raumarock er blant de første festivalene som får besøk. Foto: Ragnhild Bakke