Festival-kunstneren klar

Det er billedkustner Are Mokkelbost som skal sette sitt preg på årets jazzfestival.

På plass Festivalkunstner Are Mokkelbost skal stille ut sine bilder på Plassen under Moldejazz.  Foto: Anne Valeur

Cracked - Til forskjell fra i et fotografi, er det fotografiske øyeblikket flyttet bort fra en aktivitet foran kamera, til en aktivitet mellom kamera og det ferdige bildet i fremkallingsprosessen, ifølge Moldejazz.  Foto: Are Mokkelbost

Moldejazz

Torsdag ble det klart at Are Mokkelbost blir årets festivalkunstner under Moldejazz. Kunstnerens utstilling, som har fått navnet FX, blir å se på plassen under hele jazzuka.

- Mokkelbost er en ung kunstner som de senere år har gjort seg bemerket med et markant visuelt uttrykk. Hans arbeider trekker linjer mellom en visuell og en musikalsk virkelighet, og er dynamiske i sin fremtoning. Bildene formidler en nærmest vibrerende energi, samtidig som de har en stram, rytmisk tilstedeværelse, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Moldejazz-utstillingen består av verker utført med en scanner til fordel for kamera.

- Til forskjell fra i et fotografi, er det fotografiske øyeblikket flyttet bort fra en aktivitet foran kamera, til en aktivitet mellom kamera og det ferdige bildet i fremkallingsprosessen, heter det i pressemeldingen. Et eksempel på dette kan du se på bildet til høyre.

I tillegg til å være billedkunstner, er Mokkelbost også musiker. Han spiller bass, synth og computer og har opptrådt blant annet på Roskilde og Øyafestivalen. Utstillen under festivalen vil også ha en musikals komponent. Bandet Hæm og den belgiske musikeren Joachim Badenhorst skal spille på utstillingen og kle bildene musikalsk.