Komedie på Moldejazz

Legendariske Zappa-musikere kommer til Moldefestivalen for å delta i unikt humorprosjekt.

Trio: Tommy Mars, Jon Larsen og Arthur Barrow. Foto: Privat 

Moldejazz

Frank Zappa (1940-1993) var ikke bare kjent for satire og grenseløs musikk, men også for å finne frem til fantastiske musikere. Nå kommer to av de mest berømte til Moldefestivalen for å delta i forestillingen «Willie Nickersons egg».

Det er en lett utypisk opplevelse vi kan forvente oss i Alexandrakjelleren mandag, tirsdag og onsdag kveld, der amerikanske stjernemusikere komponerer hørespillet om det søkende piggsvinnet Willy Nickerson fra det fiktive tettstedet Skinkebekk. Willy jobber på byens bartevoksfabrikk, men bryter med A4-tilværelseb og begir seg ut på musikkens landevei med en drøm om å slå seg opp som bassist.

Dette blir starten på et klassisk drama: gjennom harde prøvelser, til stjernene – i en rusten stasjonsvogn. Vi blir kjent med bassisten Willie Nickerson, den psykopatiske spåkvinnen Maya, en ond festivaldirektør, sultne sigøynere og flere andre mer eller mindre bisarre personer og hendelser.Historien om Willie Nickersons egg er skrevet av Jon Larsen, og leses av Terje Strømdahl.

Med: Terje Strømdahl, foreller; Jon Larsen, gitar/egg; Arild Andersen, bass; Rob Waring, marimba/perkusjon og Håkon Mjåseth Johansen, trommer .

I tillegg altså de to legendariske ZAPPA-musikerne Tommy Mars, keyboards og Arthur Barrow, bass/gitar