- Det er ingen krise

Festivalssjef Jan Ole Otnæs mener konserten på Romsdalsmuseet tapte besøkende til MFK-kampen.

  Foto: ERIK BIRKELAND

Moldejazz

Besøkstallene fra konserten med blant annet Janelle Monáe er nå klare. Omtrent 3.200 personer tok turen til Romsdalsmuseet onsdag. Det er under det Moldejazz på forhånd hadde regnet med.

Av de litt over 3.000 besøkende var det omtrent 2.500 som faktisk kjøpte billett.

- Ikke rom for begge

Festivalsjef Jan ole Otnæs tror fotballkampen mellom Molde og Ventspils må ta mye av skylden for at besøkstallene ble dårligere enn forventet.

- Når du må konkurrere med en fotballkamp som trekker 7.500 besøkende, sier det seg selv at det ikke er rom for at alle skal komme på begge deler, sier Otnæs.

- Billettsalget stoppet opp

Det var på forhånd lagt opp til at de som ønsket å se konserten på Romsdalsmuseet også skulle rekke fotballkampen. I realiteten måtte mange velge mellom å se Monáe eller fotballkampen. Monáe gikk på scenen omtrent 20.15 i går kveld.

- Folk venter med å kjøpe billetter og når det ble klart at det ble CL-kvalik den dagen, stoppet billettsalget hos oss opp.

- Er det en krise at færre enn forventet valgte å kjøpe billett til konserten?

- Nei, det er ingen krise, men dersom 1.000 personer valgte å gå på kamp isteden for å komme på konsert taper vi en halv million kroner, om 1.500 dropper konserten taper vi 750.000 kroner og så videre. Vi kan ikke si hvor mange som valgte å droppe konserten på grunn av kampen, men at vi tapte noen besøkende er det ikke tvil om.

Ane til slutt

Otnæs forteller videre at de forventer at flere tar turen til konserten torsdag. Da Antony and the Johnsons og Ane Brun skal på scena.

Ifølge programmet skal Antony på scena klokken 18.00 før Ane Brun tar over klokken 20.00.

- Det passer best at Antony går på først, med sitt litt neddempede show, og at Ane, som er litt mer utadvendt og har litt mer trøkk, går på til slutt, forteller Otnæs.