- Verdensartister er ikke godværsartister

"Skal du oppleve verdensartister i Molde, må du gjøre det når de er her - og ikke vente på sommervær."

Festivalkoordinator Cecilie Nogva og Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli håper på enda tettere med folk på konsertene på Romsdalsmuseet. FOTO: ERIK BIRKELAND  

Moldejazz

Klokka 16 åpner dørene på Romsdalsmuseet for den første av to utekonserter på Moldejazz.

- Vi har ikke helt oversikten over hvor mange billetter som er solgt så langt, men vi håper virkelig at det kommer til et par tusen flere, sier festivalsjef Hans Olav Solli.

Avgjør festivaløkonomien

Utekonsertene er det som ofte avgjør festivaløkonomien, og altfor mange har sittet og ventet på værmeldinger. Torsdag er det meldt grått og kanskje noen regndråper innimellom, mens fredag har fine meldinger med mye sol.

- Det kan ikke være slik i Molde at verdensartister er godværsartister. Vi må oppleve dem når de er her, for det er ingen selvfølge å få så store artister hit, sier Solli.


Vi følger torsdagen

I dag braker det løs på Romsdalsmuseet. Er du klar for Robert Plant?


- Og det er virkelig store opplevelser i vente. Robert Plant har begynt å spille mer og mer Led Zeppelin igjen. Jeg tok imot ham på flyplassen onsdag, og da fortalte han at bandet blir bare mer og mer progressivt. Jeg tror mange av fansene som kommer for å oppleve rockeikonet Robert Plant, setter pris på det, sier Hans Olav Solli.

Flyttet SAS-avgang

Først ut i kveld er Gregory Porter. Han kommer rett fra konserter i Østerrike. SAS flyttet en flyavgang en time fram, slik at han rekker å ta en lydprøve før konserten.

- Flyet landet 15.45, og da frakter vi ham rett til Romsdalsmuseet. Så den som kommer tidlig i dag, får også høre lydprøven. Vi kommer imidlertid til å sperre av området foran scenen mens lydprøven pågår.

Bedre vær fredag

Fredag er det klart for Veronica Maggio og D'Angelo med The Vanguard.

- Også her skulle vi gjerne hatt et par tusen ekstra solgte billetter, sier Solli som er glad for solsymbolene på værmeldingen.

D'Angelo spiller i Oslo torsdag kveld. Deretter setter følget seg i turnébussen opp til Molde, mens noen i følget tar fly.

På museet blir det mulig å få seg både mat og drikke.

Kle deg godt - dropp paraplyen

Det lønner seg å kle seg etter været - gjerne med vanntett fottøy. Paraplyer er ikke lov å ta med seg inn.

- For den som glemmer regntøy har vi rikelig med regnponchoer, sier Hans Olav Solli som håper å se mange på konsertene på Romsdalsmuseet.