- Dette forslaget er egentlig bare en bekreftelse av det som allerede har blitt lekket. Det er heller ingen flere detaljer rundt hvilken ordning det legges opp til i Kulturrådet, sier Hans-Olav Solli, og legger til:

- Nå setter jeg min lit til at Kristelig Folkeparti og Venstre bidrar til å stoppe dette sammen med Arbeiderpartiet, sier Solli.

- Om forslaget blir vedtatt – hva vil det bety for Moldejazz?

- Det vil rive vekk et av beina under oss. Vi ønsker å videreføre knutepunktordningen, og ha samme forutsigbarhet som tidligere.

ALT OM STATSBUDSJETTET HER

Festivalen legges om

Styret i Moldejazz er allerede i gang med et omleggingsarbeid av festivalen.

- I det arbeidet er det greit å få avklart så mange forusetninger som mulig, sier Solli.

- Hva ligger i omleggingsarbeidet?

- Det handler om å tenke nytt i forhold til den spissede jazzfestivalen i kombinasjon med folkefesten. Om å ikke lenger bruke Romsdalsmuseet som scene, sier Solli, og legger til at ingenting foreløpig er vedtatt.

- Blir Moldejazz nå straffet for å ha levert dårlige økonomiske resultat de siste årene?

- Jeg velger å ikke tro det. Jeg vil anta departementet ville forholdt seg til det på en annen måte. Dette rammer jo ikke bare Moldejazz, men også 12 andre festivaler.

Forventer at fylke og kommune opprettholder støtten

Moldejazz mottar 6,9 millioner kroner i statlige knutepunktmidler. Disse er knyttet til fylkeskommunale og kommunale tilskudd i 60-40-modellen. Totalt får dermed Moldejazz 12 millioner kroner i offentlig støtte.

- Hvis knutepunktstøtten faller bort – mister Moldejazz også de andre 5 millionene?

- Jeg har en klar forventning om at fylke og kommune opprettholder sin støtte, uavhengig av hvilken ordning Moldejazz kommer under.

- Hva vil det egentlig innebære for Moldejazz å bli flyttet fra departement til kulturråd?

- Det vet vi ikke ennå. Det vil jeg heller ikke mene så mye om før et forslag eventuelt er vedtatt.

- Knutepunktordningen har også medført en del kostbare krav til festivalen. Kan det åpne seg nye muligheter ved å gå ut av ordningen?

- Vi ønsker å videreføre knutepunktordningen. Det er det vi jobber for nå, sier Solli.