Tine Skolmen er programleder og musikkjournalist i NRK, aktiv sanger og skuespiller, og har utdanning både innen musikk og teater fra London.

Hun ble onsdag tildelt Molderosen.

Tine har lang fartstid fra Moldejazz både som publikum og som musikkjournalist. Som liten deltok hun sammen med sin far skuespilleren Jon Skolmen, og vel ti  år har hun dekket  festivalen og  vært programleder og produsent for NRKs sendinger fra  Alexandraparken.

I komiteens begrunnelse for årets tildeling er det også lagt vekt på at Tine Skolmen brenner for å formidle musikkglede og at hun i sitt arbeid som musikkjournalist er særlig opptatt av å presenterer unge norske musikere.

Molderosen tildeles hvert år under Moldejazz, og i statuttene står det at rosen skal deles ut til en person som på en eller annen måte har bidratt til å gjøre Moldes og Jazzfestivalens navn kjent og respektert. Personer som mottar utmerkelsen kan smykke seg med tittelen IMR  ( Innehaver av MoldeRosen) og har kun en forpliktelse: å sende julekort til reiselivssjefen. Kandidaten skal helst ikke være bosatt i Molde. Den første Molderosen ble utdelt i 1967 av daværende turistsjef Leif Evensen, og det er til nå utdelt 63 ganger, i noen år har det blitt utdelt Molderoser til to eller flere kandidater.