MOLDE: Det betyr at kulturarrangører kan legge sine arrangement inn i en base, og du som leser kan lett sjekke hva som skjer hvor og når.

– Dette skal bli en kalender som folk i hele fylket kan ha glede av. Det er Innocode som har utviklet tjenesten, og Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke er de første som tar kalenderen i bruk i Møre og Romsdal, sier digitalredaktør Øyvind Brunvoll i Romsdals Budstikke. Han regner med at flere lokalaviser i fylket vil bli med.

Mer brukervennlig

Det skjer har alltid vært en populær tjeneste både i papiravisa og på nett, og nå tas dette et skritt videre.

– Den nye Detskjerkalenderen er mye mer brukervennlig enn tidligere varianter, og arrangørene styrer sjøl hvordan de vil markedsføre sine konserter, teaterforestillinger, kinofilmer, utstillinger, revyer eller andre arrangement. De får mange nye muligheter, sier Brunvoll.

– Er tjenesten gratis?

– Det koster ingenting å legge inn sine arrangement, men vi jobber med ulike modeller for at arrangører kan kjøpe seg mer synlighet. Det vil si at de blir liggende på forsiden av Rbnett. Dette er ting vi jobber med nå. Samtidig blir tjenesten stadig utviklet i samarbeid med oss, sier Øyvind Brunvoll.

Fortsatt på trykk i papir

På nett kan leseren gå inn i den store kalenderen og søke på sted, dato eller på stikkord. I mange tilfeller vil man også kunne kjøpe billetter umiddelbart.

GÅ TIL DET SKJER-KALENDEREN!

– Hva med kalenderen som står på trykk i avisa?

– Den vil fortsatt bli publisert én gang i uka, som i dag, sier Brunvoll, og legger til:

– I papiravisa vil vi i stor grad holde oss til de ti kommunene vi har som nærområde, mens på nett vil du få hele fylket. Vi ser dette som bare positivt. Det var sikkert et par tusen romsdalinger og hørte Elton John i Ålesund, og vi drar gjerne på opera i Kristiansund eller på matfestival i Ålesund. Og både Raumarock, Moldejazz og Bjørnsonfestivalen trekker møringer fra både nord og sør, sier Brunvoll.

Bruk den nye kalenderen!

I starten vil det ligge flere sunnmørsarrangement enn fra Romsdal.

– Det skyldes at Sunnmørsposten har testet ut tjenesten i flere uker. Men allerede de første dagene etter at tjenesten ble prøvd ut på Rbnett, hadde flere arrangører i Romsdal begynt å bruke den. Blant annet finner du mange av programpostene på Bjørnsonfestivalen der, sier Brunvoll.

– Kulturarrangører har tidligere lagt inn arrangement to steder; på nett og til e-posten detskjer@r-b.no. Hvordan skal de forholde seg til den nye løsningen?

– Det blir enklere nå.  Arrangøren legger selv inn arrangmentet på ett sted, i den nye nettkalenderen. Vi får automatisk et script derfra når vi produserer kalenderen på trykk i avisa. Men i en periode framover er det fortsatt mulig å sende til detskjer@r-b.no. Da kommer imidlertid ikke arrangementet i kalenderen på nett, sier Brunvoll.

GÅ TIL DET SKJER-KALENDEREN!