Momentium melder i en pressemelding tirsdag at Karpe kommer til Ålesund neste år.

Etter ti utsolgte konserter i Oslo Spektrum tidligere i år, foran nesten 100.000 publikummere, er duoen klar for å ta Ålesund med storm, heter det i pressemeldingen.

– Det finnes ikke en større artist i Norge akkurat nå. Man kan rett og slett ikke gå glipp av dette. Det er utsolgt-garanti, sier Ante Giskeødegård i Momentium, i følge meldingen.

Europa- og norgesturné neste år

Duoen skapte norsk popkulturhistorie med det som er den største konsertrekka noensinne her til lands. Amerikanske Variety og australske Rolling Stone skrev euforiske anmeldelser av konsertene, sammen med norsk presse som alle gav terningkast 6 for det som ble beskrevet som «the most beautiful show in the world», heter det videre i meldingen.

Spektakulært show: Karpe fylte Spektrum utrolige ti ganger i sommer, med en scene som kunne heves og senkes, og en sanddekt scenegulv. Artistene Emilie Nicolas og Isah, samt dansegruppa Quickstyle. Foto: Heiko Junge / NTB

Nylig lanserte duoen Europa-turné neste vår. Nå er det altså klart at de også kommer til Ålesund.

– Karpe har spilt inn flere av sine låter i Ocean Sound på Giske. Vi har alltid hatt et spesielt forhold til dem. Nå er de større en noen gang, og det er en glede å kunne presentere denne spektakulære produksjonen på Color Line Stadion i august.

– La lista høyt

Terje Erstad sier at detaljene ikke er klare, men at de forventer en stor produksjon.

– Det blir en heftig pakke. Det ligger an til å bli vårt største festivalshow. Det vi vet om Karpe, er at man aldri vet hva man får, bortsett fra at det alltid er spektakulært og spesielt. De har nok sine klare tanker om hva de skal gjøre rent kunstnerisk. Showet vil nok ha mye likhetstrekk med Spektrum, men liker jo ikke å gjenta seg selv, sier Erstad, og legger til:

– Det er denne artisten vi har fått mest ønsker om å booke. Så er det litt spesielt at vi har fulgt de siden de var et lite og ukjent band, fra Sommerfesten for ti år siden til Jugendfest, og de spilte inn SAS Pussy i studioet vårt.

Erstad bekrefter at det er denne bookingen som gjør at Jugendfest blir flyttet fra fredag og lørdag til torsdag og fredag neste år, nærmere bestemt 17. og 18. august. Karpe skal spille på Color Line torsdag.

– De blir hovedartisten, men det kommer til flere, slik at det blir en festivaldag. Selv om det blir full rigging på Karpe-scena, blir det flere bra konserter denne dagen, sier Erstad.

– Dere la lista høyt med å flytte festivalen – i kommentarfeltene håpte noen på Coldplay?

– Vi skulle gjerne hatt artister som Coldplay, og Springsteen, vi, men vi har ikke store nok arenaer. Da må Aafk komme til Champions League først, og bygge en gigantisk arena, humrer Erstad, og legger til:

– Det kommer andre store navn. Og det blir flere slipp før jul.

Billetter legges ut denne uka

Momentium forventer nå stort trykk på billettene, som slippes fredag 21. oktober.

Erstad opplyser at arenaen har kapasitet på rundt 15.000 hver av festivaldagene.

– Billettene slippes kl. 10.00 fredag. Vi slipper 2000 billetter i første omgang, til earlydbird-pris. Det blir presalg på nyhetsbrev fra torsdag, opplyser Momentium.