Det er i en ny episode av Hør på henne at 19 år gamle Leah Støren fra Molde forteller om de vanskelige ungdomsårene.

– Jeg klarte ikke å prestere godt nok på alle områder, og følte jeg ikke strakk til. Å få til alt ble viktigere enn hvordan jeg hadde det. Det var også vanskelig å innse at det hadde blitt sånn, forteller Leah åpenhjertig i episoden.

Hør episoden her:

Fikk spiseforstyrrelser

Leah forteller videre at alt hun holdt på med og de høye kravene hun satte til seg selv – samt redselen for å skuffe andre – ble så vanskelig å kombinere at hun ble syk av det, og utviklet en spiseforstyrrelse.

– At jeg gikk ned i vekt, var en reaksjon på at jeg ikke hadde det bra. Noen la merke til det. Jeg tenkte, kanskje det kan bli min måte å vise folk at jeg ikke har det bra på? Da ble det mer bevisst, det ble min løsning. Men det funket ikke, jeg fikk bare en ny rolle jeg måtte fylle, forteller Leah.

Satser for fullt på crossfit

I episoden forteller hun hva som måtte til for at hun skulle komme seg ut av lidelsen, og om hva hun har lært – og fortsatt lærer – av den vanskelige tida.

– Jeg husker at det virket som at det bare var meg. At alle andre hadde kontroll på alt. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i det. At man føler seg alene, vet ikke hvor man skal søke hjelp, og føler at problemene ikke er gyldige nok, fordi andre har det verre, forteller Leah.

I dag har hun flyttet til Oslo, der hun går siste året på toppidrettslinja – fortsatt på Molde videregående – og satser for fullt på crossfit.

Utholdenhet og styrke: Leah Støren er både norgesmester og verdensmester i crossfit i sin klasse, til tross for at hun er en fersk utøver. Foto: @lifeofmalm

Hun blir allerede regnet som en av landets mest lovende utøvere. I episoden forteller hun om hva som er drivkraften, om hva livet som toppidrettsutøver krever, hvilke mål hun har satt seg – og hvordan hun traff kjærligheten, som hun absolutt ikke hadde planlagt.

Hun forteller også hva hun gjør når «styggen på ryggen» fra «gamle dager» innimellom vender tilbake.