Madrugudbedre så bra!

Vår anmelder er kjempebegeistret for Sivert Høyem. Les anmeldelsen her!

6

Sivert Høyem

  • Sivert Høyem (gitar, vokal)
  • Cato Salsa (gitar)
  • Christer Knutsen (tangenter)
  • Børge Fjordheim (trommer)
  • Pelle Ossler (gitar)
  • Ulf Rockis Ivarsson (bass)
  • Rikke nordmann (bakgrunnsvokal)
  • Marianne Pentha (bakgrunnsvokal)

Romsdalsmuseet

5 673

Kultur

La nå diskusjonen om knutepunktfestival og hva som er jazz og ikke ligge nå da. For det Sivert Høyem gjorde på Romsdalsmuseet torsdag kveld, i pøsende regnvær, var en konsert i verdensklasse! Og du vet de der som sier «å, Sivert Høyem er så kjedelig?» Du har min tillatelse til å be de hipsterne ryke og reise!

Etter at Ylvis hadde gått av scena på museet og småbarnsfamiliene gikk heim, samt at regnet bare tiltok i styrke, hadde vel ingen sett for seg hva som skulle skje. For det er en utakknemlig jobb å gå ut på scena etter en gruppe som er så totalt forskjellig fra det Høyem holder på med. Og det i pøsende regnvær og all tingen.

Høyem gikk høgt ut og startet med   fortida sin fra det svært populære bandet han ledet, Madrugada. Låten «Majesty» satt som et skudd, men det var ikke lenge han hvilte på laurbærene fra gamle meritter.

Vi ble snart presentert for «What You're Doing With Him» fra første solalbumet han laget etter Madrugadas oppløsning.

Høyem behersker kommunikasjon med publikum som en rockestjerne skal. Han beklaget været, opplyste om at det ikke har regnet under noen av hans konserter siden 1999 og at han var djupt takknemlig for at publikum holdt ut, selv om de var våte.

Og er det ikke fantastisk at vi har en artist som Høyem i Norge? Som kan gå på scena, uten playback og autotune, som ikke har noe på teip, men som bare spiller god gammeldags rock av ypperste merke? Det var ikke noe elektronikk i sikte. Vi fikk godt gammeldags hammondorgel, elgitar, kordamer og en artist med en stemme som ifølge en venninne av meg gjør at damer sklir ut av stolen. Rockestjerne i eliteserien, med andre ord!

Ved flere anledninger brukte han catwalken Ylvis hadde fått bygget, og da var det bare en kassegitar og ham. Men i neste øyeblikk var det full trøkk fra et særdeles samspilt band og Høyem lå på scenegolvet, med alle grimaser og positurer som sømmer seg for en som kan sitt fag. 

Og når man i tillegg har en låtrekke av tidløs rock, som inneholder klassikere som «Lucifer,» «What's on Your Mind» og «The Kids are on Hight Street» er det ingen over og ingen ved siden.

Da sistnevnte låt avsluttet konserten bygget musikken seg opp til store høgder, og det var som vi svevde, med hele Romsdal under oss. Og anmelderen fikk store problemer med rusk i øyet ...

Kom snart tilbake, Sivert!