Dina mistet Gullfinalen

Dina Misund nådde ikke opp blant de fire som gikk videre.
Kultur

Si din mening om konkurransen og Dinas prestasjon nedenfor artikkelen.

Linnea Dahle ble den fjerde som er videre Gullfinalen i Melodi Grand Prix.

Fra før er Mo, Knut Kippersund Nesdal og Carl Espen videre. Dermed er det klart at Dina Midsund ikke kommer seg videre i årets Grand Prix-finale.

I Gullfinalen skal de fire artistene med flest stemmer opptre en gang til, og publikum kan igjen stemme på den de ønsker at skal vinne i kveld. Mo, Carl Espen og Knut Kippersund Nesdal og Linne Dahle er fremdeles med i kampen om å få representere Norge i Eurovision Song Contest.

Vi kommer tilbake med intervju med Dina Midsund senere.

De fire artistene som etter kveldens finale har fått flest stemmer av folket, skal nå opp på scenen og framføre låta si en gang til. De beholder stemmene fra forrige runde, men nå kan det bare stemmes på disse fire.

Artistene opptrer i vilkårlig rekkefølge, uavhengig av hvor mange stemmer de har fått. Det går ikke an å stemme før siste gullfinalist har opptrådt.

Se bilder fra konkurransen.

Den tredje som gikk videre var Mo.

– Jeg holdt på å få hjerteinfarkt, jubler han etter å bli ropt opp.

Stemningen stod i taket da Mo entret scenen i Oslo Spektrum med låta «Heal». Det må tydeligvis også ha vært god stemning rundt om i landet, for Mo sikret seg en plass blant de fire som skal opptre i Gullfinalen.

– Dette er den beste følelsen noen gang, sa Mo og gikk ned i knestående i det han gikk av scenen etter kveldens opptreden.

Carl Espen videre

Carl Espen gikk videre som nummer to.

– Dette føles helt utrolig godt, sier han.

Hele Oslo Spektrum var knuskstille da Carl Espen framførte låta si «Silent Storm». Nå skal han prøve å trollbinde dem og resten av landet enda en gang i Gullfinalen.

– Jeg prøvde å ikke tenke for mye på alle menneskene som satt i salen før jeg var ferdig å synge, da lot jeg blikket flyte ut over publikum, og ta inn alt sammen. Det var en helt fantastisk følelse, sa en tydelig fornøyd Carl Espen etter å ha gått av scenen.

Han forteller at han var veldig spent før han gikk på, og at det var en enorm lettelse å merke at det stemte.

– Jeg føler jeg gjorde så godt jeg bare kunne, og det er så deilig, sier han.

Knut førstemann

Først ut var Knut Kippersund Nesdal med «Taste Of You».

– Tusen, tusen takk, ropte han etter å ha blitt ropt opp som gullfinalist.

Stemningen blant de 5.000 publikummerne i Oslo Spektrum var elektrisk da han stod på scenen med låta «Taste Of You», og folk hjemme i stuene må tydeligvis også ha følt det samme.

– Dette kjennes helt uvirkelig, for et publikum, for en følelse, sa en glad og letta Knut etter å ha gått av scenen tidligere i kveld.

Han forteller at han tydelig merka at stemninga i salen tok av da pyroregnet falt bak ham.