Dinas MGP-video klar

VIDEO: Dina Misund laget Needs-videoen med moldefotograf.

Se musikkvideoen til Dina Misunds låt Needs.

Kultur

7., 8. og 9. mars skal Dina Misund (25) fra Midsund og de andre Melodi Grand Prix-artistene framføre sine låter fordelt på tre semifinaler, før finalen i Oslo Spektrum lørdag 15. mars.

Dina har sjøl komponert melodien til låta hun skal synge, "Needs", mens kjæresten Frode Bjørgmo Strømvik har skrevet teksten.


Dina Misund med i Melodi Grand Prix

De femten artistene er offenliggjort - blant dem Dina Misund.

 

Laget i Trondheim

Nå er musikkvideoen til låta klar, laget i samarbeid med moldegutt Peter Brivik. Han driver eget selskap med film- og videoproduksjon i Trondheim, og leverer til daglig nyhetsreportasjer til TV2 og NRK. Han liker godt å lage nyhetsreportasjer, men er mest glad i å lage film med et mer cinematografisk uttrykk, som i denne musikkvideoen, sier han til Rbnett.

Alt i videoen er tatt opp i Trondheim, dels i naturomgivelser på Våttakammen, dels nede i byen.

- Vi slet først litt med å finne ut hva vi skulle lage. Så bestemte vi oss bare for å gjøre det enkelt, og dro ut på tur. Vi brukte en dag i byen, og en på Våttakammen.

Ble forkjølt

Der oppe var det null grader og blåste kraftig, så det ble en kald fornøyelse.

- Det endte med at Dina ble forkjøla, men det gjorde ikke noe, sa hun, siden hun ikke skulle synge på en stund. Dessuten er hun lærer, og har vinterferie, sier Breivik.

Typene som er med i tillegg til Dina, er folk de tilfeldig traff på vegen, sier han.

- Han mørke som sykler mens han triller koffert ved siden av, og de som hadde rigget til stoler på brua - vi bare stoppet og pratet med dem, og fikk dem med.

- Liten framtid

Å lage musikkvideoer i Norge er ingen lukrativ bransje. Den norske musikkbransjen har mye engasjement, men lite kapital, så det er vanskelig å leve av å lage musikkvideoer her i landet, sier Breivik.

Han ser heller ikke for seg at det blir noe lettere i framtida.