Jugendfest suste avgårde

Sommerens festivalsesong ble lørdag avsluttet på Colorline stadion. Vi fulgte festen her!
Kultur

Ålesund-bandet Sons of absolution fikk starte lørdagen, og presenterte sin beinharde rock med skrikevokal til et hjemmepublikum som tok i godt ungguttene.

Nykommerne  ble etterfulgt av veteranene i DeLillos. Det var litt lite folk da de tre Larsene, og Øystein, i DeLillos satte i gang, men det virket som at de lokket folk til Colorline stadion da de satte i gang.

Snart var det fullt foran scena, hvor folk danset, sang og koste seg. Journalisten ble rent rørt da han så tenåringene stå og synge med full hals til selv litt mer ukjente Lillos-låter. Da Hjernen er Alene ble presentert var det klart: DeLillos hadde publikum i sin hule hånd.

Litt publikumsfrieri med å avslutte med Neste Sommer ble det også plass til. Og da folk sang med og sa at vi skal møtes neste sommer, sa Lars Lillo «da har vi en avtale.»

DeLillos ble avløst av Truls. Mannen med heliumstemmen dro et stort, og ungt, publikum, som stod og blåste såpebobler og kastet ballonger mot scenen.

Et kvarter forsinket, 21.15. gikk bandet som svært mange regnet som høydepunktet i kveld. Turboneger gikk på med et spektakulært rockeshow, og viste hvorfor de er veteraner i bransjen. Det var rett fram artig rock’n’roll av ypperste merke, og publikum gikk ikke bare bananas. De var pærefulle av stemning og oppførte seg slik et publikum på en god rockekonsert skal.

Det virket ikke som at folk var nevneverdig skuffet over at Jahn Teigen ble erstattet av Turboneger, for å si det sånn.

Etter at DJ Broiler hadde satt fyr på natten med sitt småharry DJ-sett var publikum er enn nok varmet opp for de som vant kvelden: Karpe Diem.

De spilte også på Jugendfest for to år siden, og etter å ha vært innom det meste av musikkfestivaler de siste årene, var det en rutinert duo, med band, som fikk hele Colorline stadion med. Gammel som ung.

Og med det er det satt punktum for festivalsommeren. Men det var et svært bra punktum.