Drømmemøte med idolet

Kristine Eiken Brudevoll (18) fra Tomrefjord vant møte med sitt store idol, 50 Cent, via konkurranse i Sunnmørsposten.

Stjernemøte: Kristine Eiken Brudevoll fra Tomrefjord med sitt store idol, 50 Cent. I tillegg fikk Hans Christian Fostervoll (til venstre), Jhonatan Kalsnes (med tegning av 50 Cent) og Liban Mahamud Warsame treffe hiphopstjerna.  

Strålte: Backstage virket 50 Cent litt stille og beskjeden. Men da han opptrådte pÃ¥ scena under Jugendfest fredag kveld, strålte han i regnbygene. 

Kultur

Det er bare tjue minutt igjen til Kristine skal møte 50 Cent da vi snakker med Kristine. Hun ser imponerende rolig ut til å skulle møte sitt store idol, men ifølge henne sjøl syder hun og kaldsvetter.

Var ærlig

Men hvordan vant hun konkurransen, undrer journalisten.

– Jeg måtte sende inn en begrunnelse om hvorfor jeg fortjente å møte 50 Cent, sier Kristine.

– Og da tenkte at jeg skulle kjøre safe og bare fortelle sannheten. At jeg har vært fan veldig lenge av både ham som person og av musikken hans.

– På hvilken måte har han vært et idol for deg?

– Han er en veldig klok person som viser i tekstene sine at han kjemper videre, uansett hva livet har å by på av nedturer. Og han har mange nedturer. Dette tar han opp i tekstene. At man må kjempe videre.

– Er du ikke litt ung til å være 50 Cent-fan?

Kristine nikker.

– Han hadde jo storhetstiden for ti år siden, men jeg begynte å høre på ham da fordi storebroren min var storfan. Jeg likte de fengende rytmene.

Rapper om livet sitt

Hun framholder at det at folk fortsatt hører på disse låtene, ti år seinere, viser at de er tidløse og aktuelle. Men hun liker det nye også. – Jeg er spent på om han framfører den siste låten sin i dag, for den er veldig bra.

– Mange reagerer på tekstene hans. Er du enig i kritikken?

Hun sukker litt.

– Mange tror at tekstene hans bare er om fest, dop og undertrykking av damer. Han rapper jo om det som har skjedd han i livet. Og han synger om andre ting også. Om politikk og personlige ting. Han har skrevet en djupt personlig tekst om da han ble skutt hele ni ganger, og om nær døden-opplevelsen. Budskapet er at vi skal sette pris på livet. Det er oppmuntrende. Ikke undertrykkende.

Alene om rap

Det er kun Kristine som hører på rap i venninnegjengen.

– De er mer på VG-lista, sier hun og smiler.

– Så jeg har vær alene om å være fan av rap opp gjennom åra. Jeg er den som setter det på under vorspiel og sånn.

Sannhetens øyeblikk

Så er det tid for møtet. Vi blir strengt geleidet inn, og får klar beskjed om at kun én representant fra hver avis får komme inn. Fotografen til Sunnmørsposten må stå betuttet igjen. Det er også så vidt at en av konkurransevinnerne får komme inn, siden han ikke har riktig band.

Men til slutt er alle samlet i sofagruppa backstage, og 50 Cent, eller Curtis James Jackson III, som han heter kommer inn. Det er straigt to business og han stiller alle opp for å posere med ham. Da bildene er tatt tar Jhonatan Kalsnes fram tegningen han har laget av 50 Cent og overrekker. Artisten blir stående lenge og se på den.

– Dette er fantastisk bra, sier han.

– Dette skal jeg ramme inn. Han snur seg til manageren.

– Jeg synes han har fått meg til å se yngre ut enn jeg er.Dommen. Og så er møtet over.

Hva er så Kristines dom?

– Det gikk utrolig fort. Jeg rakk ikke å tenke. Plutselig sto han bare der, så jeg skvatt til. Men han var kjekkere enn jeg trodde. Hva er han? 38?