Ravet bort regnet

Værgudene måtte gi tapt, og regnet forsvant da Steve Angelo nesten satte fyr på stadion.
Kultur

Været var ikke på arrangørenes side på første dag av årets Jugendfest, og de fleste gikk rundt i regnponcho eller regnjakke, og dekket til hode med enten hette eller sydvest .

Jedier. Første band ute var Padawan. Gruppen med det Star Wars-inspirerte navnet kommer fra Ålesund og Sjøholt. De vant i vår Musikkprisen 2013, og holder på å spille inn debutalbumet sitt i Ocean Sound Recordings på Giske.

Med sin fengende elektropop, ala New Order, sjarmerte de det ikke så veldig fulltallige publikummet. Det virker som at folk sparer seg i regnbygene til de store artistene kommer.

I sitt ess

Neste band ut var bandet Sweden, som kommer fra Norge. De spilte også på Raumarock for to helger siden.

Men det var først da Oslo Ess kom på scenen og ting begynte å ta av, og at publikum ble med på notene mellom regnbygene. Bandet har opparbeidet seg en solid rutine på konserter, og det vistes.

Hiphop

Kveldens hovedartist, 50 Cents, gikk på kl. 21 og da fikk regn være regn. Hender veivet i været og folk poget og hoppet opp og ned. Etter hvert styrtet det regnet ned, og en del folk måtte søke ly. 50 Cent så ut til å trives og holdt konserten gående lenger enn planlagt.

Led Zeppelin. Rival Sons kjørte så i gang et solid rockeshow. Her snakker vi om Led Zeppelin wannabees, men det fungerte knallbra, og folk med sans for god gammeldags 70-talls inspirert heavy var helt med på notene.

Raveparty

Men det var da DJ Steve Angelo, fra Swedish House Mafia, kom på scena, at det virkelig tok av. Han ravet bort regnet, og folk stod og hoppet opp og ned, veivet armene i været, kastet øl og brus i været og storkoste seg.

Det ble et forrykende show, med fyrverkeri, flammer, røyk og konfetti i massevis. Og regnet? Det var helt borte det.

Jugendfest fortsetter lørdag fra kl. 18. Vi holder deg oppdatert med bilder og stemningsrapporter.